Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Blogi mielestä ja kehosta

Mulla olis aiheesta loputtomasti sanomista, mutta kirjotetaan tästä kirja vähän myöhemmin.

Mediassa puhutaan kauheesti sellasista ”ideaaleista” vartaloista. Ihmisille annetaan muotti minkä raameissa saa olla. Negatiivinen kehopuhe puetaan terveyspuheeks, on nimittäin ”kesäkuntoa” ja ”bikinivartaloita” ja ties mitä. Ei siis ihme, että meillä nuorilla on niin järkyttävän paljon ajatuksia siitä, ettei riitetä. Ettei olla täydellisii. ”Aina voi laihduttaa muutaman kilon”. On hirveen vaikeeta rakastaa itteensä ja olla tyytyväinen omaan ulkonäköön samaan aikaan kun media on täynnä puhetta ja kuvia ihmisistä, jotka ei oo terveellisiä. Semmosten ”täydellisten ihmisten” takana on usein kirurgisia toimenpiteitä ja epäterveellisiä dieettejä. Sitä helposti ajautuukin ajattelemaan, ”ettei kukaan rakasta mua, kun mä oon tämmönen”.

Lähtökohtana ei kuitenkaan ikinä pitäis olla muiden rakkaus, vaan se, että rakastaa itse itseään, sillä Sä elät sun koko elämän ITSESI kanssa. Ja se koko elämä tulee olemaan liian rankka yhdelle ihmiselle, jos vihaa itteään.

Mä oon itkeny kauheen monta kertaa mun ulkonäön takia. Useimmiten mua on itkettäny se, etten oo ”tarpeeks” laiha. Usein sitä mietti kahta vaihtoehtoo, et jos saisin nyt ihan mitä vaan nii mitä se ois.

  1. Saisin täydellisen vartalon, ihan niin kuin Aladdin -elokuvassa köyhästä tulee prinssi
  2. Muu maailma kertois mun olevan täydellinen

Eräällä kerralla kun olin itkemässä taas silmiäni päästä, päätin kirjottaa ittelleni rakkauskirjeen. Kukaan ei ollu aiemmin kirjottanu mulle semmosta. Oli jo korkee aika saada sellanen kirje. Nyt mä haluisin jakaa sen kirjeen muille, sillä nykyään kun tuntuu pahalta omassa kehossa niin mä en itke sen takia, että oisin ”ruma”, vaan siks että mun omat kirjotetut sanat nostaa tunteet niin voimakkaasti. Samalla annan kaks kehotusta: ihaile muiden kauneutta, kuitenkin kyseenalaistamatta omaasi. Toiseksi, mikäli et oo koskaan aiemmin kirjoittanut itsellesi rakkauskirjettä, on korkea aika.

rakas eerika.
kun sä mietit mitä kauneus on niin sun ei kuulu ensimmäisenä miettiä ripsien ja hiuksien pituutta. ei laihuutta, ei suoria hampaita. sun ei kuulu ettiä netist tai iigeest kuvii muista tytöistä ja muodostaa niistä päähäs kuvaa siit millanen on kaunis tyttö. sun ei tarvii olla yhteiskunnan muodostaman muotin kaltanen kaunis. kun kauneus on monimuotonen asia. se ei aina tarkota hoikkaa,siroo tyttöö, jolla on pitkät ripset, tummat kulmakarvat, pitkät hiukset, täyteläiset huulet ja valkoset suorat hampaat.

rakas eerika mä kerron mitä kauneus on.
kauneus on sitä kun hymyilee aidosti
hymyilee niin paljon että sattuu poskiin ja tuntuu että ne alkaa kramppaamaan.
kauneus on sitä kun sä aamulla heräät hyvin nukutun yön jälkeen ja sun tukka on takussa.

se on sitä, kun sulla on hyvä olla sun kropassa. ei tarvii olla laiha tai omistaa vatsalihaksia. on ihanaa jos tyttö kuitenkin on tietyllä tavalla pehmee.
kauneus on sitä kun sä oot itsevarma ja mukava muille. sä kuuntelet muita ja oot empaattinen.
kauneus on sitä kun tuoksuu hyvältä
sitä, kun on rentoutunu
sitä kun pukee kivat vaatteet päälle ja niissä on mukava olla.
kauneus on naurunhele tai nyökkäys.
kauneus on ryhtiä
kauneus on rakkautta. sitä kun sä heräät sun rakastamas henkilön vierestä, ja sen hengitys on vaa tuhinaa.
kauneus on kivoja sanoja, hassuttelua, herkuttelua ja hyvää oloa.
kauneus on pestyt lakanat vasten sun pehmeitä jalkoja.

sä oot kaunis. jos et ite sano sitä ittelles ja hyväksy omaa kauneutta, on sitä vaikee kuulla ulkopuolelta. muistuta siis ittees: sä olet kaunis ja hellä. rakasta ittees ennen ku muut rakastaa, äläkä unoha sitä vaikka et aina oiskaan strong independent single woman.

Ihanaa kevättä kaikille ihanille lukijoille
– eerikala

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top