Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Koronapelit

Korona-epidemian aikana useimmat joutuvat istuskelemaan kotona paljon. Tässä on joitain ajan semi-dystooppiseen henkeen sopivia klassikoita, joita et välttämättä ole vielä kokeillut.

(Deus Ex-pelien ikärajat K-16/K-18 riippuen pelin versiosta)
Deus Ex on peli joka laittaa pelaajan maailmaan jossa kaikki salaliittoteoriat ovat totta. Tämä peli on listan kärjessä siitä syystä, että se heijastaa uutisotsikotia osuvasti, keskittyen terrorismiin ja maailmanlaajuiseen pandemiaan jonka syy selviää pelaajalle pelin edetessä. Tämä yhtenä maailman parhaina peleinä pidetty toimintaroolipeli on yhtä vuoristorataa ja koukuttaa varmasti viikoksi.

(Half Life ja Half Life 2 K-16)
Half Life: Alyx on julkaistu, mutta useimmilla lukijoista tuskin on tähän vaadittavaa konetta tai VR laseja. Koska Half Life 3 on käsitteenä varsinkin nuoremmille ehkä tuttu vain meemien kautta, kannattaa jokaisen tutustua tähän pelisarjaan. Pelin juoni on paljon mielenkiintoisempi kuin miltä avaruusolioiden invaasio aluksi kuulostaa, mutta jos tykkäät räiskinnästä et tule katumaan Haf Life 2:n hankintaa. Jos sarjan ensimmäisen osan vanhentuneet grafiikat ärsyttävät, voit ostaa sen sijaan Black Mesa nimisen maaliskussa julkaistun uudistetun version.

(K-18)
Tämä jatko-osan tänä vuonna saava peli on kuin Deus Ex mutta salaliittoteoriat on vaihdettu vamppyyreihin ja muuhun pimeään yliluonnolliseen. Vamppyyrien heimo joka levittää tautia uhriensa keskuuteen, myyttinen sarkofagi ja murhamysteeri tai pari antavat paljon tekemistä tässä pelissä jossa saat vapaasti tutustua Los Angelesin yliluonnoliseen alamaailmaan. Valitse malkavialaiset jos haluat parit naurut.

(K-12)
Nämä pelit, varsinkin KOTOR 2 ovat lempipelejäni ikinä. Vaikka et pidä Star Warsista, sillä ei ole väliä sillä nämä pelit sijoittuvat galaksiin kauan kauan sitten, vanhan tasavallan viimeisinä päivinä. Nämä pelit heijastavat oman moraalisi asemaasi Voimassa. Pelin edetessä sinulle selviää kuka olet maailmassa, tai ehkä enemmänkin kuka haluat olla. Nämä pelit ovat hyviä erityisesti tarinan vuoksi, ja peleistä suurin osa koostuu dialogeista. Pakko mainita myös että pelit käsittelevät osaltaan myös ajankohtaisia teemoja kuten sairautta ja pakolaisuutta.

(K-7)
Okei, tämä peli ei yhtään kuulu muiden joukkoon monesta syystä. Halusin kuitenkin ottaa sen listaan mukaan jos haluat rentoutua tai alle 16 vuotias. Toisaalta se kertoo hyvän viestin omavaraisuuden tärkeydestä. Tässä pelissä pakenet kaupunkielämän hektisyyttä isoisäsi maatilalle, ja aloitat uuden elämän pienessä kylässä maanviljelijänä. Pelissä on useita osa-alueita, joita ovat ihmissuhteet kyläläisten kanssa, maanviljely, kalastus, kaivostyö ja keräily. Peli ei anna yhtä selkeää tavoitetta, ja voit valita vapaasti mitä haluat tehdä.

 

Pelin ikäraja voi vaihdella eri version mukaan. Varmistathan pelin ikärajan aina ennen pelaamista. Huomaathan myös, että pelien ikärajat eivät ole suosituksia. Peleissä käytössä olevat ikärajat 3, 7, 12, 16 ja 18 eivät kerro pelin teknisestä vaikeudesta tai soveltuvuudesta tietyn ikäisille, vaan varoittavat sisällön mahdollisesta haitallisuudesta. Pelien ikärajat ovat sitovia, eli niitä täytyy noudattaa. Vain aikuisille tarkoitettujen pelien luovuttaminen alaikäiselle on rikoslain vastaista.

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top