Parhaat pelit

Nuortennetin käyttäjien mielestä parhaiden pelien TOP 10 on:

 1.  Minecraft (K-7)
  ”Legenda ja paljon tekemistä”
 2. Monopoly (Ikäsuositus 8+)
  ”Koska siinä muisti kehittyy samalla ja on kivaa pelata yhdessä kavereitten kanssa muutenkin, estää dementiaa vanhemmalla iällä.”
 3. The Legend of Zelda: Breath of The Wild (K-12)
  ”Paras pelisarja ehdottomasti. Pelin musiikit ovat mukavan intensiivisiä ja rauhallisia, tekemistä riittää jopa tuhanneksi tunniksi, tarina on ihan hyvä.”
 4. The Sims 4 (K-12)
  ”Se on paras koska siinä on isot mahdollisuudet hallita elämää ja mitä siinä tapahtuu on aina yllätys. Kiva elää välillä semmoisessa toisessa maailmassa ja päättää kaikesta tekemisestään.”
 5. Habbo Hotelli (K-13)
  ”Habbo on lempparini, koska siellä on eri huoneita minne mennä. Habbo on siis sellainen juttelupaikka. Vähän niin kuin Moviestarplanet.”
 6. Fortnite (K-12)
  ”Fortnite on suosikkini siksi, koska se on toiminnallinen peli. Siinä voi valita omat tyypit millä pelaa ja myös hakun, repun, aseen värin ja sen laskeutumisjutun ns. laskuvarjon. Fortnite on mukava peli. Pystyy valitsemaan mihin muotoon menee. Solo, duo, squad, greative, team rumble… Yleensä menen yksin pelailemaan soloon. välillä kaverin kanssa pelailen duo ja squadia.”
 7. Momio (Peli on suunnattu 7-13 -vuotiaille, mutta kaikki alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita)
  ”Koska siellä ei koskaan tule tylsää.”
 8. Hay Day (K-3)
  ”Siellä ei lopu tekeminen kesken ja saa itse koristella maatilan.”
 9. Uno (Ikäsuositus 7+)
  ”Siinä pitää odottaa välillä omaa vuoroa, ja osata sanoa Uno, kun on yksi kortti kädessä. Sääntöjen mukaan pelatessa pitää olla aina 7 pelikorttia.”
 10. Clash of Clans (K-7)
  ”Se sopii kaikenikäsille ja on suomenkielinen.”

Pelien ikärajat

Huom! Usean pelin sarjoissa eri osissa voi olla eri ikäraja. Varmistathan aina pelin ikärajan ennen pelaamista.

Huomaathan myös, että pelien ikärajat eivät ole suosituksia. Peleissä käytössä olevat ikärajat 3, 7, 12, 16 ja 18 eivät kerro pelin teknisestä vaikeudesta tai soveltuvuudesta tietyn ikäisille, vaan varoittavat sisällön mahdollisesta haitallisuudesta. Pelien ikärajat ovat sitovia, eli niitä täytyy noudattaa. Vain aikuisille tarkoitettujen pelien luovuttaminen alaikäiselle on rikoslain vastaista.

Osallistu sivun rakentamiseen ja jätä omat sarjasuosikit meille!

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea