Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Seksin aloittaminen

Eka kerta voi olla monelle tosi jännittävä tilanne, tytöille sekä pojille. Ekaa kertaa kannattaa todella harkita eikä vain hetken mielijohteesta harrastaa seksiä. Neitsyys on kuitenkin asia minkä voi menettää vain kerran, eikä sitä saa koskaan enää takaisin. Suosittelen kaikkia miettimään, että neitsyys on vähän niin kuin kukka, jonka rypistää ja sitä ei saa koskaan enää takaisin ennalleen.

Moni nykynuori menettää neitsyytensä hetken mielijohteesta tai esimerkiksi kännissä joissakin kotibileissä yms. ja ajattelevat vain, että se on hieno asia. Neitsyys kannattaisi menettää sellaiselle henkilölle, joka osaa arvostaa sitä, että neitsyys on kyseiselle henkilölle menetetty ja jopa niin että olisi pitkä suhde jo takana.
Seksille ei minun mielestäni ole varsinaisesti ikärajaa, vaan sitten kun on itse valmis siihen oikeasti, niin se kannattaa vasta tehdä. Mielestäni ei kuitenkaan kenenkään 12-vuotiaan tarvitse vielä harrastaa seksiä, vaikka kokisikin olevansa jo kypsä ja tytöillä olisikin esimerkiksi kuukautiset alkaneet.

Monet nuoret ajattelevat, että se on hieno asia jos on harrastanut seksiä ja kehuskelevat sillä asialla muille. Seksi ei ole mikään kehuskelun asia tai mikään, että kerrotaan, kuinka monen kanssa on harrastanut seksiä jo nuorena. Mitä enemmän niitä on kenen kanssa nuorena on harrastanut seksiä, sitä huonompi asia se on ja vaikuttaa tulevaisuudessa elämääsi. Yleensä vanhempana sen tajuaa, mitä tulikaan nuorena tehtyä, ja kuinka saisi muutettua asiat erilaisiksi.

Ehkäisy on todella tärkeä asia, eikä mikään pelleilyn tai ylpeyden aihe, jos sitä ei käytä. Nuorilla tytöillä sattuu todella paljon vahinkoraskauksia, sen takia että ei ole käytetty ehkäisyä tai se on tahallaan jätetty pois. Sukupuolitautienkin takia suositeltaisiin käyttämään kondomia. Kondomi on nuorille parhain ja sopivin ehkäisykeino, tuplaehkäisyä suositellaan nuorille myös todella paljon, eli kondomi ja tytöille pillerit. Kondomeita saa ihan tavallisista kaupoista, eikä ne maksa paljoa, joten se on pieni hinta ostaa ne verrattuna siihen, että nuorena tulee raskaaksi ehkäisyn pois jättämisen takia. Monet häpeävät mennä kauppaan ostamaan kondomeita, mutta todellisuudessa siinä ei ole mitään hävettävää ja se on ihan tavallinen asia.

Nuoria monesti ujostuttaa puhua vanhemmille seksistä ja siitä jos on sitä harrastanut. Monet salaavat sitä vanhemmilta, koska eivät uskalla kertoa ja pelkäävät vanhempien reaktiota, siitä kuinka paljon ne esimerkiksi suuttuisivat. Jos ei kuitenkaan uskalla puhua vanhemmille, voi puhua esimerkiksi koulun terveydenhoitajalle. Suosittelen kuitenkin kaikkia nuoria puhumaan omille vanhemmille asiasta. Vaikka vanhemmat suuttuisivatkin aluksi, kun kuulevat asiasta, mutta loppujen lopuksi he haluavat vain suojella lapsiaan, eikä halua että heille sattuu mitään ja tukevat lapsiaan asiassa.
-Sinna

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top