Siirry sisältöön
Kuvan ottanut Kata
Nuorten tekemät jutut

Miksi mietimme mitä muut ajattelevat meistä?

Miltä mä näytän? Onko hiukset hyvin? Sanoinko jotain tyhmää? Voinko julkaista tätä kuvaa somessa? Mitähän noi ajattelee musta?

Kuulostavatko nää kysymykset tutuilta? Mietitkö usein sitä, mitä muut ajattelevat sinusta, sinun ulkonäöstäsi, tekemisistäsi tai sanomisistasi? Minä ainakin mietin useinkin ja se on ihan täysin normaalia. Jokainen ihminen haluaa tuntea olevansa hyväksytty ja tärkeä osa yhteisöä.

Meillä menee valtavasti energiaa sen miettimiseen, mitä muut ajattelevat. Ja tiedätkö mitä: jokaisen energia menee juurikin omien tekemistensä miettimiseen. Ketään ei oikeasti kiinnosta se, mitä sä teet eikä kukaan mieti enää seuraavana päivänä sitä, jos sä sanoit jotain vähän hassusti. Meidän keskittyminen on siinä, ettei itse tee mitään noloa. Raja menee tietenkin siinä, ettei ketään saa loukata. Jokainen mokaa joskus, ja jos toinen pahoittaa mielensä siitä, tietenkin pitää pyytää anteeksi ja sen jälkeen jatkaa eteenpäin.

On ymmärrettävää, että miettii enemmän omia tekemisiä tai omaa ulkonäköä, jos on joskus tullut esimerkiksi kiusatuksi niiden vuoksi. Kiusaaminen ei kuitenkaan ikinä ole kiusatun vika. Kenenkään ei tarvitse tunkea itseään mihinkään tiettyyn muottiin vaan jokaisella on oikeus olla omanlaisensa: käyttää vaatteita, jotka ovat mukavia päällä, sanoa omat mielipiteensä, kunhan ilmaisee ne loukkaamatta toisia sekä tehdä juuri sellaisia asioita, joista tykkää. Ethän muutu toisten vuoksi! Ei ole ketään samanlaista ihmistä kuin sinä, ja juuri siksi olet ainutlaatuinen! Sinä tiedät, mikä sinulle on parhaaksi!

– Kata

 

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top