Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Novelli: Ahkeruuden hinta

Heräät tasan kello seitsemän joka aamu. Teet aamurutiinisi ja syöt aamupalan ennen kuin kello lyö kahdeksan. Sinun ei tarvitse poistua kotoa, sillä työsi hoidetaan nykyään etänä. Astut tietokoneen ääreen ja osallistut yli tunnin kestävään palaveriin, jonka jälkeen jatkat viime viikon työprojektia seuraavat kolme tuntia. Toinen palaveri kestää runsaat pari tuntia iltapäivällä. Päätät olla tunnollinen ja viimeistellä kirjoitelmasi, johon kulutat ylimääräiset kaksi tuntia.

Ulkona alkaa jo hämärtää. Et pitänyt taaskaan kunnollista ruokataukoa päivällä. Lähetettyäsi valmiin työtehtäväsi eteenpäin, päätät vielä avata etäopinnot ruudulle ja opiskella loput luennot. Opiskeleminen työn ohessa sujuu hyvin, kerrot usein lähipiirillesi. Vaikka univelkaa onkin kertynyt viimeiset kolme kuukautta ja kärsit ajoittaisesta päänsärystä. Pieniä uhrauksia menestyksen tähden, eikö vain?

Viikot vierähtävät. Päänsärky on jatkuvaa ja sen lisäksi koet vapinaa. Sivuutat nämä oireet, sillä olethan ahkera ja kykenevä. Et voi hidastaa tahtia, se ei ole nyt sallittua. Eräpäivät lähestyvät ja sinun on pakko saada kaikki hoidettua ajallaan. Mietit kuitenkin, milloin viimeksi pidit viikonloput vapaata. Milloin viimeksi kävit ulkona tapaamassa ystäviä ja tuttavia. Sitä on vaikea muistaa, toteat itsekseen.

Myöhään perjantai-illalla avaat pitkästä aikaa television. Hohto -elokuva on pyörimässä. Et millään viitsi istua alas katsomaan, vaikka tekisi mieli. Sinun täytyy saada essee kirjoitettua maanantaiksi. Olit unohtanut aloittaa sen viikkoa aikaisemmin. Yrität keskittyä, mutta päätäsi jomottaa etkä keksi mitään dokumenttiin. Stressi kasvaa ja vedät syvään henkeen. Voisit vain huutaa.

Käännät katseesi kohti televisiota. Elokuvakohtauksessa näkyy pino papereita.
”All work and no play makes Jack a dull boy”
Totta vie, sanot ääneen.

Suljet tietokoneen. Haet sairaslomaa seuraavalla viikolla.

Milla

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top