Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Eva Guillard: ”Musiikki merkitsee minulle enemmän kuin mikään muu.”

Eva Guillard on lukion toista vuotta opiskeleva nuori musiikintekijä sekä somevaikuttaja. Lisäksi Eva toimii paikkakuntansa nuorisovaltuustossa sekä tekee vapaaehtoistöitä.

Kysyin Evalta hänen lapsuuden haaveammatista ja hän vastasi näin:
”Aivan alussa haaveammattini oli tanssija sekä malli ja erityisesti halusin olla missi, mutta olen aina ollut hyvin tiiviisti tekemisissä musiikin kanssa, eli sanoisin että unelmat lauluhommista olivat myös pinnalla hyvin nuoresta asti. Tämän lisäksi olen alkuteini-iästä asti haaveillut somevaikuttamisesta.”

”Olen onnekseni päässyt tekemään kaikkea mitä olenkin halunnut, vaikkei minusta missiä ole vielä tullutkaan”, Eva naurahtaa.

Jo pienenä Eva kävi muskarissa ja peruskoulunsa Eva opiskeli musiikkipainotteisella luokalla. Hän ehti soittaa pitkään kanteletta sekä harrastaa tanssia. Lopulta kuitenkin laulaminen veti kaikkein eniten puoleensa.

”Pikku hiljaa innostus tanssiin jäi taka-alalle, kun alkoi tuntumaan että on paljon sanottavaa maailmalle, ja se onnistuu paremmin laulamalla”, Eva toteaa.

Eva kokee haluavansa tehdä musiikkia työkseen ja tekeekin jatkuvasti töitä sen eteen, että tämä olisi mahdollista.

Ihmisten auttaminen on Evalle sydämen asia ja hän paljastaakin ehkä haluavansa jossain vaiheessa opiskella myös musiikkiterapeutiksi. Musiikin merkitystä itselleen Eva kuvailee näin: ”Musiikki on mun paras kaveri, hyvän mielen lähde ja pahan mielen pakopaikka. Musiikki merkitsee minulle enemmän kuin mikään muu.”

Korona on vaikuttanut monella tapaa myös Evan arkeen. Hän kertoo, että on vaikea luoda uusia sanoituksia, kun kotoa ei pääse mihinkään. Esiintyminen on aina tuonut Evalle paljon iloa ja jaksamista muuhun arkeen ja tällä hetkellä keikkoja ei voida järjestää lainkaan.

”Onnea on, että olen vielä alaikäinen, asun kotona ja opiskelen. Tuloni eivät siis ole kiinni keikoista yms. Nostan hattua sellaisessa jamassa oleville artisteille, joiden tulot ja elintaso ovat oikeasti hyvin vaikeassa asemassa”, Eva sanoo.

Kysyin Evalta, miten hän neuvoisi muita nuoria, joiden unelmana on musiikin tekeminen.

”Aivan ensiksi kannattaa olla aito oma itsensä ja luottaa siihen mitä tekee. Tämän lisäksi oikeasti karu totuus on se, ettei mihinkään pääse tekemättä mitään. Itseään voi työntää eteenpäin mm. verkostoitumalla oman alan ihmisten ja yritysten kanssa, hakeutumalla erilaisiin tilaisuuksiin esittämään omia kykyjään, jota kautta saa yleensä hyviä kontakteja sekä hyvä niksi on myös olla asiallinen ja hyvä persoona, joka antaa ihmisille positiivisen kuvan. Itse koen myös, että sosiaalisessa mediassa esillä oleminen on antanut hyvät eväät jakaa omia taitoja, joka on sitten poikinut kaikenlaisia kontakteja.”

”Kaikessa yksinkertaisuudessaan myös koulussa kannattaa panostaa juuri niihin omaan tulevaisuuteen eniten vaikuttaviin asioihin. Eikä ole myöskään mikään hirveä kiire. Jos ei tiedä mitä haluaa, se on täysin okei, mutta jos jokin mielenkiinnon kohde löytyy, kannattaa sinne päin suunnata. Myös erilaiset työkokemukset ovat hyvä valttikortti. Yllättävää on, että täysin päinvastaisella työkokemuksella on voinut olla jotain hyötyä jossain toisessa hommassa. Eli kaikkialla on mahdollisuuksia.”

  1. Ajattelen usein, että jännittävät esiintymistilanteet ovat unta. Silloin tuntuu, että on kuin omassa kuplassa ja se antaa tilaa rauhoittua, vaikka yleisöä olisi paljon.
  2. Ajattelen myös, että olen vain ihminen. Ei aina tarvitse olla täydellisyyden huippu ja sitä paitsi, kukaan ei määrittele sitä mikä on onnistumista ja mikä ei.
  3. Erilaiset lihasten jännitys-rentoutus harjoitukset, äänen avaukset ja kehon ravistelu auttaa vähentämään paineen tunnetta.
  4. Yleensä katselen myös vanhoja onnistumisiani videoilta ennen esiintymistilannetta ja valan itseeni sitä kautta itsevarmuutta ja rentoa oloa.
  5. Paras lievittäjä itselle on olla vain aito ja avoin oma itsensä ja painaa mieleen, että nyt pääsen taas tekemään sitä mistä tykkään.

 

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top