Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Supervoima

Tällä viikolla Nuortennetissä vietetään teemaviikkoa, jonka aiheena on ”Mikä on supervoimasi?”. Jokaisella meillä on jokin supervoima. Se voi olla vahvuus, harrastus tai mikä tahansa muu asia, jonka koet voimauttavaksi. Haastankin sinut miettimään, mikä on sinun supervoimasi?

Minun supervoimani on kuunteleminen. Kuunteleminen on minulle tapa kohdata toisia ihmisiä. Se on minulle myös luottamuksen osoitus siitä, että toinen luottaa minuun ja uskaltaa kertoa juuri minulle omista asioistaan.

Se, että pystyn pysähtymään hetkeksi toisen rinnalle kuuntelemaan, olla läsnä ja aidosti kiinnostunut siitä, mitä toinen kertoo, niin tarjoan toiselle mahdollisuuden tulla kuulluksi sekä mahdollisuuden kertoa omista asioistaan, joista hän ei ole välttämättä uskaltanut vielä kenellekään toiselle kertoa.

Kuunnellessa toisia koen, että tärkein roolini on olla läsnä ja ymmärtää toista. Tärkeää on antaa toisen kertoa asioista juuri sillä tavalla ja juuri niin paljon, kun hän itse haluaa. Kuuntelijana en voi ruveta kertomaan omia eriäviä mielipiteitä asioihin tai yhtäkkiä kertomaan omista asioista, sillä se voisi antaa toiselle sellaisen kuvan, että minua ei kiinnosta se, mitä toinen yrittää minulle kertoa.

Kuunteleminen antaa minulle myös paljon voimia ja iloa omaan arkeeni. Tulen iloiseksi siitä, että pystyn antamaan omassa arjessani mahdollisuuden toisille tulla kuulluksi ja ihmiset luottavat minuun niin paljon, että uskaltavat ja haluavat tulla kertomaan omista asioistaan minulle, vaikka se saattaisi tuntua heistä pelottavalle.

Pienet arkiset asiat, kuten kuunteleminen, on asia, jota me kaikki pystymme harjoittelemaan. Se saattaa tuntua itsestä pieneltä ja mitättömältä asialta, mutta sillä saattaa olla kuitenkin suuri vaikutus johonkin toiseen.

Emilia

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top