Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

TET-harjoittelijan taide-elämä

Tervehdys kaikki, jotka tätä nyt lukevat. Minua voi kutsua Kepiksi, olen TET-opiskelija (TET = työelämään tutustuminen) Mannerheimin Lastensuojeluliitolla (lyhennys: MLL). Olen TET-jakson aikana saanut työskennellä MLL:llä, jonka takia saan kirjoittaa jutun itseäni kiinnostavasta aiheesta.  

Valitsin kirjoittaa kuvataiteesta tai piirtämisestä, jos ollaan tarkkoja. Aion kertoa minun näkökulmiani siitä sekä mitä minä olen lyhyen elämäni aikana saanut aikaiseksi. 

Sillä pidän piirtämisestä (niin digitaalisesti kuin traditionaalisesti), ajattelin piirtää tähän juttuun jonkun kivan piirustuksen ja jos minä kerran MLL:lle taidetta haluan piirtää, niin miksei sitten tee nimenomaan heille suunnattu työ! 

Sillä MLL:llä ei ollut aiemmin maskottia, tein sen itse! Hahmo perustuu MLL:n Nuorten Nettiin, eli siihen, mihin piirustus nyt laitetaan. Tällä kertaa MLL: llän työntekijät voivat jopa nähdä sen. Olen ennenkin tehnyt eriyrityksille maskotteja, mutta nekään ei ole ikinä päässeet heidän nähtäväksi. 

Olen keksinyt ja tehnyt hahmoja itselleni jo melko kauan. Tärkeintä on tehdä hahmosta tunnistettava ja persoonallinen. Inspiraatiota hahmon kehittämiseen yleensä löydän tutkimalla ja katsomalla muiden tekemiä hahmoja sekä keräämällä eri elementtejä. 

Laitoin näytille myös muita töitäni, joita voitte katsella. 

Aloitin piirtämisen jo ennen, kun osasin kävellä. Näin minulle ainaskin kerrottiin. Silloin piirustukseni olivat simppeleitä eikä vaivaisista taidoistani ollut vielä kehittynyt harrastus. 

Kuvataidekerhoon ilmoittauduin 5-vuotiaana. Silloin ajatukseni piirtämisestä ja taiteilusta ylipäätänsä alkoi innostaa minua enemmän, kuin mitä se ennen oli tehnyt. Aloin pari vuotta myöhemmin keksimään omia hahmoja. Ensimmäisiä hahmojani olivat Ihmikone ja tulikettu Tiitu. 

Ennen, kun minulla oli mitään kunnollista piirustusohjelmaa, piirsin Windowsin Paintilla. Alussa vain pelleilin sen kanssa, kunnes opin käyttämään sitä paremmin. Vaikka vaikeaa se välillä oli niin kyllä minä sain ihan kunnollisia töitäkin tehtyä. 

Piirtelin itsekseni paljon ja näytin usean niistä minun ystävilleni, mutta en ollut postannut mitään internettiin aikaisemmin. Ei minulla oliosi edes ollut siihen mahdollisuutta, kunnes sain uuden puhelimen. Ensimmäinen postaus taisikin olla video, jonka latasin YouTubeen vuonna 2018. Se oli simppeli animaatio koirasta ja asioista mitä hän teki. 

Nykyään teen melko samanlaisia töitä; uusien hahmojen keksimistä ja vanhojen udelleen suunnittelua. Olen myös alkanut piirtämään isoja töitä, joita minä harvemmin tein ennen. Isot työt piirrän digitaalisesti, kun taas hahmottelut ja suunnitelmat teen paperille tai piirustusvihkoon. 

Joskus, jos on aikaa ja motivaatiota (jota minulla harvoin on nykyään), saatan maalata jotain kanvaasille. Öljyvärit ovat lemppareitani. Myös vesiväreillä on kiva maalata. Niillä saa tehtyä useita tasoja, joka voi näyttää kauniilta kun tekee oikein. 

Digitaalisesti piirtäessäni käytän Procreatea minun mini Ipadilla. Käytän apunani minun sormeani, koska tunnen sen olevan helpoin ja yksinkertaisin tapa minulle. Yleensä minulla kestää neljästä kuuteen tuntia tehdä yks työ, jos käytän paljon aikaa siihen. 

Taiteesta on tullut jo niin iso osa elämääni, että olisi vaikea ajatella jättäväni sen taakse ja aloittamalla jotain uutta. 

 

Jos ollaan rehellisiä, ei digitaaliseen piirtämiseen loppujen lopuksi edes tarvitse mitään valtavia piirustusnäyttöjä tai edes kynää, minäkin piirrän kaiken sormellani. Joten jos sinua kiinnostaa digitaalinen piirtäminen, voit helposti vaikka käyttää puhelintasi ja ladata ilmaisen piirustusohjelman, jos et halua käyttää rahojasi, niin minä aloitin digitaalisen piirtämisen. 

Sama toteaa myös traditionaalisessa taiteessa. Vähän enemmän se saattaa kyllä maksaa, mutta ei siihenkään mitään premium tarvikkeita välttämättä tarvitse. 

Jos tulevaisuudessa tarvitset TET-työpaikkaa tai ihan jopa töitä, kannattaa mennä MLL:lle, täällä on kivaa! Ihan sydämestäni voin suositella. 

 – Keppi

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Kommentit

  1. KÖÖP !!! SÄ OOT NII TAITAVA QWQ
    TÄMÄ ON SYY MIKS KUTSUTAA SUA KOULUSSAKI ART JUMALAKS!

    T: Kurkku

  2. Mä oon tosi ylpeä mihin asti sä olet päässy! On iso kunnia että olen voinut tuntea sut jo ihan pienestä asti. Toivottavasti pääset pitkälle taitelija urallasi vielä keppi <3

    -Sis

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top