Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Nuortentaloja jokaiseen kaupunkiin

Hei! Onko muilla nuorilla sama tilanne kuin minulla? Tarvitset paljon omaa aikaa, etkä siedä perhettäsi? No, toivoisin, että joku aikuinen lukee tämän (esim Nuortennetin ylläpitäjät). Toivoisin, että jokaiseen kaupunkiin rakennettaisiin edes pieni paikka, joka olisi pelkästään nuorille. Siellä voisi olla ilmaisia harrastuksia vähävaraisille, ja koko rakennus voisi olla kyseisen kaupungin nuorten itse suunnittelema. Nuoret voisivat sisustaa talon miten haluaisivat kierrätetyistä ja kaatopaikalle viedyistä materiaaleista. Nuortentaloja pitäisi olla jokaisessa kaupungissa, ettei kenenkään tarvitse matkustaa kauhean pitkää matkaa päästäkseen lähimpään Nuortentaloon. Tämä voisi toimia jopa maailmanlaajuisesti. En nyt yritä olla kunnianhimoinen, kunhan haaveilen. Kirjoitan tämän nyt vain Suomeksi, sillä en osaa muita kielia (ruotsia, englantia, saamea) niin hyvin.

Nuortentaloissa voitaisiin järjestää nuorille erilaisia kirjoituskilpailuja, musiikkiesityksia (nuorten itse säveltämiä/soittamia), piirustustapahtumia yms. Ilmaiset kerhot olisivat plussaa vähävaraisille, ja kierrätysmateriaalien käyttäminen plussaa ympäristöä kohtaan. Jos sinne saataisiin järjestettyä kirjasto, siellä pitäisi olla kirjoja 10-20 vuotiaille, ehkä jopa sitäkin vanhemmille ”nuorille”. Lisäksi Nuortentalossa pitäisi olla luotettavia aikuisia, joille voi kertoa esim. kiusaamisesta tai ihan muuten vain kuulumisia. Lisäksi olisi mukavaa, jos taloissa olisi kerhohuoneita nuorten itse järjestämille clubeille ja kerhoille. Sääntöjä voisi olla, muttei liikaa, esim:
-Ei tupakointia/nuuskaamista
-Ei alkoholia
-Ei kiusaamista
Noista olisi hyvä aloittaa. En tiedä, kuinka moni muu nuori kannattaa tätä ideaani, mutta jos heitä on yli kymmenen, niin olen iloinen <3

Terveisin Nimimerkki.fi

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top