Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Kivaa tekemistä joululomalle

On ihanaa, kun joululoma alkaa ja saa koulusta vapaata, mutta silti joskus voi tulla tylsää etenkin, jos kaverit ovat reissussa. Tästä siis löytyy muutamia vinkkejä mitä tehdä paikasta tai ajasta riippumatta!

1. Aloita jokin uusi sarja tai katso jotain elokuvaa. Joululomalla on paljon aikaa, joten silloin onkin hyvä esim. Aloittaa sarja tai katsoa elokuva, jonka olet halunnut katsoa. Jos ei ole mitään suoratoisto palvelua, esimerkiksi Yle areena on ilmainen ja sieltä löytyy useita kivoja sarjoja tai elokuvia. Usein myös monet suoratoisto palvelut antavat kahden viikon ilmaisen kokeilun, joten siinä kerkeäisi katsoa jotakin.

2. Lue kirjoja. Voit myös aloittaa uuden tai vanhan kirjasarjan. Kirjojen luku on yhtä hauskaa kuin sarjan katselu. Siinä pääsee täysin uuteen maailmaan.

3. Haasta itseäsi. Joululoma on myöskin hyvää aikaa aloittaa jokin haaste. Voit katsoa sellaisen netistä tai keksit itse jonkin oman mikä miellyttää. Esimerkiksi voit haastaa itseäsi venyttelemään joka päivä tai vaikkapa pieni kävelylenkki iltaisin.

4. Siivoaa tai järjestele oma huoneesi. Huoneen siivous tai uudelleen järjestely raikastaa huonetta ja sen jälkeen olo on ihana. Huoneen perussiivouskin voi muuttaa jo paljon huoneen ilmettä ja tehdä siitä viihtyisämmän. Siivous on yllättävä hauskaa, kunhan sen aloittaa!

5. Opettele jokin uusi taito. Jos mielessäsi on ollut jokin taito, jota olet haaveillut oppivasi, nyt on oikea aika opetella.

6. Vietä aikaa kavereiden kanssa. Kavereiden kanssa on kiva olla yhdessä, siksi vaikkapa yhdessä suunniteltu yökylä tai kaupunkipäivä on kiva idea viettää aikaa yhdessä.

7. Ole perheen kanssa. Perheen kanssa voi yhdessä pelata pelejä, pitää elokuvailta tai muuten vain olla yhdessä.

8. Leivo jotain. Leipominen on hauskaa ja suhteellisen helppoa riippuen siitä mitä tekee. Myöskin itsetehty ravintolaillallinen perheelle tai itselle on kiva ajanviete, josta muutkin voivat nauttia yhdessä.

9. Turistireissu omassa kaupungissa. Voit esimerkiksi paikallisbussissa matkustaa ympäri kaupunkia tai voit pyytää kyydin joltakin.

10. Rentoudu! Tämä on kaikista tärkein. On tärkeä levätä ja rauhoittua ennen uutta vuotta. Joskus on hyvä levätä tai rentoutua, vaikka haluaisikin puuhata kaikenlaista.

Tässä oli 10 helppoa vinkkiä mitä tehdä joululomalla tai muulloinkin. Toivottavasti näistä oli hyötyä!

Iina

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top