Siirry sisältöön
Feeniks

Mua ahistaa
Tiedän että syy on mun mutta haluun että tiedätte että miksi.
Eli mä oon aggressiivinen ja jos mua ärsytetään niin mä helposti esim lyön(en kovaa mutta kuitenkin).
Pikkuveljet ärsyttää joka ikinen päivä ja mä tukistan tai lyön jos ne on liian ärsyttäviä. En joka päivä sentään. Ja jos teen niille jotain niin iskä on heti mun kimpussa ja sanoo että ”Jos lyöt tai tukistat niitä niin mä lyön sua!” Ja mä sanoin että voidaanko sitten tehdä niinkin päin että jos ne lyö tai ärsyttää mua niin sä teet saman niille?” Iskä tuijottaa ja sanoo: ” En, jos sä lyöt niitä, mä lyön sua. Mutta sun pikkuveljiä mä en lyö, onko selvä!” Kertokaa miten voisin saada aggressiivisuuden pois, koska mun syytä tää on:(

(En väitä että isä on väkivaltainen)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Feeniks,

Kiitos rohkeudestasi kirjoittaa huolestasi tänne Nuortennetin keskustelupalstalle. Kerrot tuntevasi ahdistusta väkivaltaisesta käytöksestäsi pikkuveljiäsi kohtaan. On todella hienoa, että olet tunnistanut käytöksessäsi jotain minkä haluat korjata ja muuttaa, voit olla todella ylpeä itsestäsi!

On ihan ymmärrettävää, että tunnekuohun ja ärsyyntymisen nostaessa päätään pyrkii sen purkamaan johonkin asiaan tai tekoon. Väkivalta kaikissa tilanteissa ja muodoissa on kuitenkin väärin, ja niin on myös isäsi uhkailu lyömisellä sinua kohtaan. Mikä voisi olla sellainen asia, joka voisi helpottaa sinua käsittelemään ärsytystä tilanteissa, joissa huomaat pikkuveljiesi ottavan sinua hermoon? Tuossa hetkessä keskittyminen johonkin aivan muuhun, kuten esimerkiksi käsien laittaminen kylmän veden alle, lempimusiikin hyräily tai vaikka sadasta laskeminen alaspäin voi saada huomiosi kääntymään muualle ja näin antaa sinulle myös aikaa tasata tunnekuohua ja rauhoittua.

Jos tuntuu, ettei nämäkään keinot tuo helpotusta, voit aina jutella asiasta esimerkiksi terkkarin tai kuraattorin kanssa ja pohtia mikä voisi olla tuon aggressiivisuuden taustalla. Yritä kuitenkin olla itseäsi kohtaan lempeä, olet ottanut tärkeän ja ison askeleen kun haluat muuttaa käyttäytymistäsi ja se on todella hienoa, hyvä sinä!

Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa olemme tarvittaessa tukenasi, olemme auki joka päivä ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella!

Lämpimin halauksin,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Feeniks

Kiitos<3

Vastaa aiheeseen: ???

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top