Siirry sisältöön
rainbow

Tää kuitenki laitetaa vrm tälle palstalle nii kirjotan nyt jo valmiiks.

Lupasin mun parhalle kaverillie. että haen apua joten kirjotan nyt tänne.

Pohjustan nyt tällä:
Kävin ennen terasiassa masennuksesta ja sain lääkkeet, se kuitenkin jouduttiin lopettamaan, koska täytin 13 enkä voinut käydä lasten puolella enään.
Mulla meni talvella ihan hyvin, mutta nyt keväällä mulla jotenki vaan alko yhtäkkii menee huonommin, ja huonommin, ja huonommin.
Nyt oon ihan lopussa.

Oon alkanu [osa tekstistä poistettu]

Mun vanhemmat huutaa mulle koko ajan ja sanoo etten yritä tarpeeks ja et oon feilanu.
Mun äiti kans näki mun [osa tekstistä poistettu]arvet ja vaan nauro, sen jälkeen se huus ja valitti etten yritä tarpeeks yms.

Mun mummi eilen huus mulle, et mut pitää heittää lastenkotiin ku en osaa tehä mitään.

Vihaan itteäni, vihaan miltä näytän ja haluun vaa[osa tekstistä poistettu] koska mua ahistaa miltä näytän ja mua ällöttää kaikki mussa, siis ihan oikeesti ällöttää.

Mä oon skipannu kouluu ihan sikana ja mua ahistaa iha v!tusti kouluun meno ja kaikki koulu hommat.
Mun vanhemmat ei tietenkään tykkää siitä mut nyt teen mun kotitehtävät ja kaikki mist oon jääny paitsi kotona(eli en mee kouluun) en mä siltikään jaksa.

Mä vaan nukun koko ajan ja mätänen mun sängyssä, (siis ihan oikeesti) en jaksa pestä hampaita, vaihta vaatteita tai käydä suihkussa.
Käyn vaa välillä vessassa ja hakemas ruokaa/juotavaa keittiöstä.

[osa tekstistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei rainbow,

Kiitos kun kirjoitit ja kerroit ajatuksistasi ja pahasta olostasi. Jouduin poistamaan osia tekstistä, jossa olit kuvaillut itsetuhoisuuttasi, mutta olen lukenut viestisi huolella ja ajatuksella. On hyvä kuulla, että sinulla on ystävä tukenasi, joka haluaa auttaa sinua saamaan apua. Kertomasi perusteella tarvitset ehdottomasti ja pikaisesti apua itsellesi eikä sinun kuulu kantaa kaikkea pahaa oloa ja taakkaasi yksin.

Kerrot saaneesi aikaisemmin apua itsellesi terapiasta ja lääkityksestä mutta se jouduttiin lopettamaan. Tämän jälkeen olosi on pikkuhiljaa mennyt huonompaan suuntaan niin, että sinulla on itsetuhoisia ajatuksia ja satutat itseäsi. Tämä kertoo siitä, että sinun pitäisi edelleen saada tukea ja apua itsellesi, jotta voisit paremmin. Mitä ajattelet, pystyisitkö puhumaan asiasta esimerkiksi koulussa terkkarille tai kuraattorille? Voit myös näyttää kirjoittamasi viestin, mikäli asiasta puhuminen tuntuu hankalalta. Voit pyytää ystäväsi tueksi niin sinun ei tarvitse mennä yksin.

Kerrot lisäksi huolestuttavasti kotitilanteestasi ja siitä, että joudut vanhempiesi ja mummisi huutojen ja syytösten kohteeksi. Kukaan lapsi ja nuori ei ansaitse huutoa ja syyttäviä sanoja, ei varsinkaan niiltä lähiaikuisilta, joiden tehtävä olisi olla tukenasi ja turvanasi. Siksi on täysin ymmärrettävää, että olosi on nyt vaikea ja mielessäsi pyörii itsetuhoiset ajatukset.

Vaikka nyt tuntuu, että on vaikea nähdä helpompaa ja kevyempää tulevaisuutta, on se kuitenkin täysin mahdollista oikean avun ja tuen avulla. Ansaitset ympärillesi ihmisiä, jotka ovat puolellasi ja haluavat tukea ja kannustaa sinua. Olet kuitenkin hyvä ja riittävä juuri tuollaisena kuin olet eikä paha olo tee ihmisestä yhtään huonompaa. Jokainen meistä tarvitsee joskus toisen ihmisen apua ja sinä sen ehdottomasti ansaitset <3

Jos sinusta tuntuu, että turvallisen aikuisen löytäminen lähipiiristä on hankalaa, me Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa autamme sinua mielellämme hakemaan ja saamaan itsellesi apua. Olemme auki joka päivä ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella.

Ethän jää yksin <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: .

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top