Siirry sisältöön
Tartteen apua

Kotona on tosi ahistavaa olla mut en jaksa mennä muuallekkaa. käyn välillä kavereitten kanssa ulkona ja se saa ajatukset muualle mut tiiän et mun kuitenki pitää mennä takasin. kotona tulee ajateltua tosi itsetuhosesti ja[osa tekstistä poistettu] paljon. Sen takia en saa nukuttua kun vaa ehk alle tunnin ja sitte ei jaksa keskittyä koulus ja mun vanhemmat huutaa mulle kun koulut ei mene hyvin. en kestä tätä enää kovin pitkää:(

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Onpa hienoa, että löysit voimia kirjoittaa tänne ja kertoa olostasi. Oli ikävä lukea, että koet kotona olosi ahdistavaksi, jonka takia itsetuhoiset ajatukset pyörivät mielessäsi ja satutat itseäsi. Lisäksi kerrot vanhempiesi huutavan sinulle, koska jatkuvan väsymyksen takia koulumenestyksesi kärsii. Tarvitset ehdottomasti nyt apua ja tukea itsellesi, jotta olosi pikkuhiljaa helpottaisi ja sitä kautta myös saat taas nukutuksi paremmin.

Onko kotona joku erityinen asia mikä sinua ahdistaa? Oletko pystynyt puhumaan siitä kellekään, esimerkiksi ystävillesi? Vanhempiesi huutaminen kuulostaa kurjalta, ethän voi mitään sille, että olosi on väsynyt ja ahdistunut. Onko mahdollista, että vanhempasi eivät tiedä pahasta olostasi ja sen takia eivät ymmärrä mistä väsymyksesi ja keskittymisvaikeudet koulussa johtuvat? Miltä sinusta tuntuisi ottaa asia puheeksi kotona?

Jos sinusta tuntuu, ettet pysty kertomaan olostasi kotona, voit aina kääntyä koulussa terkkarin tai kuraattorin puoleen – tärkeintä on nyt se, että joku turvalliselta ja luotettavalta tuntuva aikuinen saa tietää pahasta olostasi, jotta saisit mahdollisimman pian apua eikä sinun tarvitsisi enää satuttaa itseäsi.

Mikä saisi sinut tuntemaan olosi turvalliseksi kotona? Kerroit ystävien saavan ajatuksesi muualle, onko muita asioita, joilla saisit harhautettua ajatuksiasi ahdistuksen keskellä? Onko sinulla jokin harrastus tai mielenkiinnon kohde, johon voisit yrittää keskittyä pahan olon hetkellä? Musiikki, maalaaminen, käsityöt, piirtäminen, liikunta tai äänikirjan kuunteleminen voivat helpottaa oloa. Mikä se sinun kohdallasi voisi olla? Jos tuntuu ettei mikään muu toimi, voit aina kokeilla puristaa jääpalaa kädessä, laittaa kädet kylmän veden alle tai paukuttaa kuminauhaa käsivartta vasten. Nämä voivat helpottaa oloasi mutta eivät kuitenkaan ole vaarallisia eivätkä vahingoita sinua.

Voit aina myös olla meihin yhteydessä joko soittamalla Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai kirjoittamalla chattiin. Olemme joka päivä auki ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella. Arki-iltaisin klo 20–24 päivystää myös nuorille suunnattu Tukilinja, jossa saat ammattilaisen tukea pahan olon hetkellä. Myös siellä voit jutella nimettömästi ja luottamuksella. Tukilinja päivystää samassa numerossa kuin Lasten ja nuorten puhelin!

Älä jää yksin pahan olosi kanssa, sinä ansaitset apua <3

Lämpimin halauksin,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

🤷‍♀️🍐🎁🎶

Mulla on sama

Joo, mul kans toi ihan sama juttu, tsemppii kaikille! :((

Vastaa aiheeseen: :(

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top