Siirry sisältöön
11.v tyttö

Musta tuntuu että kaikki vaan inhoaa mua. Mua ei puolustele kukaan ikinä. Riitelen mun kavereiden(jos mulla edes on yhtäkään kaveria) kanssa ja äitini. Tänään mulla on koulun järjestämä disko ja riitelin tänään mun parhaan kaverin kanssa ku oltiin sovittu että mennään kahdestaan sinne diskoon. Nyt en tiedä että haluaako se enää tulla sinne mun kanssa, enkä haluaisi mennä sinne yksin enkä olla siellä yksin. Mitä teen? Olkaa kilttejä ja auttakaa!🙏🙏🙏

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei 11.v tyttö!

Kiitos viestistäsi tänne Nuortennettiin! Oli ikävä kuulla, että olet riidellyt parhaan kaverisi kanssa juuri ennen odottamaanne discoa. Toivottavasti olette saaneet riitanne sovittua ja sinulla on mukava viikonloppu takanasi.

Kerrot viestissäsi, että koet kaikkien inhoavan sinua. Mikä on saanut sinut ajattelemaan niin? Kerrot lisäksi, että riitelet äitisi ja kavereidesi kanssa. Ymmärrän hyvin, että riitely saa mielesi surulliseksi ja ehkä yksinäiseksi. Toisaalta yhteenotot vanhempien kanssa kuuluu myös nuoren elämään ja on täysin normaalia ottaa välillä yhteen vanhempien kanssa samalla kun itsenäistyt heistä omaksi itseksesi. Oletko pystynyt kertomaan äidillesi ja ystävillesi että riitanne pahoittavat mielesi?

Tärkeintä on kuitenkin aina, että riidan jälkeen puhutaan asiat selviksi ja tarvittaessa pyydetään ja annetaan anteeksi. Jos asioita ei sovita, jäävät ne helposti kalvamaan mieltä. Jos sinun on vaikea jutella riidoista ystäviesi kanssa voit aina pyytää aikuista mukaan auttamaan, esimerkiksi koulussa terkkari tai luokkanne opettaja voi varmasti auttaa asian selvittämisessä!

Voit myös aina soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai kirjoittaa chattiin. Olemme joka päivä auki ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: –

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top