Siirry sisältöön
Auttakaa

Okei eli. Oon siis kuullu tästä suojaikäraja jutusta monta kertaa ja oon siis 15v tyttö. Oon tuntenu jo jonku aikaa yhen pojan ja ei siis officially seurustella tai mitään mut se vaikuttaa tosi mukavalta ja meillä on ollu jonku aikaa jotaa juttuu. Ongelma on siis se että tää kyseinen jätkä on 18 vuotias ja siis se haluais harrastaa seksiä mun kanssa. mä ite haluaisin myös ja tunnen olevani valmis siihen mut ku suojaikäraja on 16v nii en tiiä onko se laillista. Auttakaaa

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ”Auttakaa”!

Kiitos viestistäsi. Onpa hyvä, kun kirjoitit asiasta tänne meille, etkä jäänyt asiaa vain itseksesi pohtimaan.

On mukavaa kuulla, että olet löytänyt ihmisen, josta olet kiinnostunut ja jonka kanssa sinulla sujuu mukavasti. Ymmärrän hyvin, että suojaikäraja-asia mietityttää sinua ja onkin todella vastuullista sinulta selvittää asiaa näin etukäteen.

Suojaikärajan on tarkoitus suojata alle 16-vuotiaita seksuaalisilta teoilta ja yhdynnältä itseään selkeästi vanhemman nuoren tai aikuisen kanssa. Suomen lain mukaan nuoret saavat kuitenkin harrastaa seksiä kunhan he ovat tasavertaisessa suhteessa keskenään ja he ovat henkiseltä ja fyysiseltä kehitykseltään lähellä toisiaan. Molempien tulee myös olla suostuvaisia seksuaalisiin tekoihin ja ymmärtää, mihin on antamassa suostumuksensa. Oletkohan pystynyt juttelemaan pojan kanssa näistä pohdinnoistasi? Ehkäpä voisitte yhdessäkin asiasta avoimesti keskustella?

Muistathan, että kummankaan teidän ei tarvitse tehdä mitään sellaista mitä ette halua eikä seksiä tarvitse myöskään harrastaa toista miellyttääkseen. Tärkeintä on se, että kokee itse olevansa valmis ja haluavansa sitä. Seksiä harrastaessa on hyvä myös käyttää ehkäisyä, kuten kondomia, joka suojaa raskaudelta ja mahdollisilta seksitaudeilta.

Jos asia sinua mietityttää ja haluat keskustella siitä nimettömästi ja luottamuksellisesti voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai tulla chattiin (nuortennetti.fi). Puhelin ja chat päivystävät kesäajan joka päivä klo 17-20 ja yhteydenottoihin vastaavat vapaaehtoiset päivystäjät. He mielellään kuulevat ajatuksistasi.

Aurinkoisia kesäpäiviä toivottaa,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: 15v ja 18v?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top