Siirry sisältöön
424242

mietin vaan että lasketaanko tää raiskaukseks?
jos sen tekijä on samanikänen ja oma poikaystävä.
ja kun se ennen laitto jotai vihjailevii viestei joista kuitenki kieltäydyin. ja kun se kosketteli luvatta ja kysymättä vaikka mä kieltäydyin sillon vaa viestillä. ja kumpikaan meistä ei sanonu yhtään mitää.
mä en oo ihan varma mitä tapahtu ku siitä on nii pitkää mut
kun se niinku yrittää ottaa mun housuja pois ja mä en tiiä mitä mun pitäis oikeen tehä kun olin kai aika shokissa nii mä otin ne sit pois, tietämättä et mihin saakka se oikeen menee kun kumpikaa meistä ei sanonu mitää.
kerroin ny vaa nopee mut
tiiättekö et lasketaanko toi raiskaukseks?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hienoa, että kysyt asiasta. Olen tosi pahoillani, jos seksuaalista itsemääräämisoikeuttasi on loukattu. Nämä asiat voivat jäädä pyörimään mieleen pitkäksi aikaa, joten on hyvä hakea niihin apua ja puhua niistä jonkun kanssa, niin kuin hienosti teitkin.

Jos et ole selvästi antanut suostumustasi näille teoille joko sanallisesti, käytökselläsi tai muutoin, niin lain näkökulmasta on tapahtunut rikos. Lain mukaan suostumusta ei voi saada toiselta, jos hän on esimerkiksi liian pelokas sitä antamaan – kuten viestissäsi tilannetta kuvasit.

Raiskauksesta puhutaan silloin, kun on tapahtunut yhdyntä tai muu kehoon tunkeutuminen ilman lupaasi. Jos sen sijaan on tapahtunut jotain muuta (esimerkiksi hyväilyä, riisumista tai suutelemista) ilman, että olet ollut siihen suostuvainen, niin kyse on seksuaalisesta kajoamisesta. Myös seksuaalisten viestien tai kuvien lähettäminen ilman vastaanottajan suostumusta on lainvastaista eli seksuaalista ahdistelua. (Nimikkeet vähän vaihtelevat uhrin iän mukaan, sillä lapsiin liittyvät rikokset ovat aina vakavampia.)

Laki on aika helppotajuinen ja voit lukea sen itse googlaamalla ”seksuaalirikoslaki ajantasainen”. Seksuaalirikokset luetellaan luvussa 20.

Sillä ei ole merkitystä, minkä ikäinen tekijä on tai onko hän poikaystäväsi vai joku täysin tuntematon. Joka ikisen ihmisen täytyy kunnioittaa oikeuttasi koskemattomuuteesi huolimatta siitä, kuinka hyvin hän sinut tuntee.

Tämä kaikki on hyvä kertoa poikaystävällesi ja voit vaikka näyttää tai lähettää hänelle tämän vastaukseni. Vaikka olisittekin eronneet, hänen olisi hyvä kuulla tämä, ettei hän enää koskaan toimisi samalla tavalla ja joutuisi rikosvastuuseen tekemisistään. Hänen täytyy aina kysyä sinulta (tai tulevilta kumppaneilta) ennen kun koskettaa jotakuta seksuaalisesti tai lähettää seksuaalisia viestejä. Jos et vastaa mitään, vaan olet hiljaa, se tarkoittaa ettet halua hänen jatkavan ja silloin on parempi keksiä jotain muuta tekemistä. Seksi ei ole seksiä, jos vain toinen haluaa sitä – silloin se on väkivaltaa ja vakava rikos.

Voit myös tehdä asiasta rikosilmoituksen. Silloin poliisi tutkii, mitä on tapahtunut. Jos päätät toimia näin, saat apua ja tukea Rikosuhripäivystyksestä, löydät sen googlaamalla.

Olen tosi pahoillani, jos sinua on kohdeltu väärin, mutta olen iloinen, että otat asiasta selvää. Jos asia vaivaa mieltäsi, puhu siitä läheisille tai jollekin ammattilaiselle, kuten kuraattorille tai terkkarille, jotta saat asiaan apua.

Voit milloin tahansa olla myös meihin yhteydessä. Voit soittaa numeroon 116 111, tulla chattiin tai kirjoittaa meille nettikirjeen. Kaikki palvelumme ovat auki joka päivä eivätkä ne maksa sinulle mitään. Lisäksi ne ovat täysin anonyymejä.

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Kalalammikko :3

Ilmiselvähän raiskaus tuo on, hän ei ole tajunnut, että kieltäydyit tai tahallisesti halunnut sitä…
Voimia rakas <3

LukkeLokki

Ei varsinaisesti raiskaus, mutta varmasti seksuaalista ahdistelua. Kannattaa lähteä kyseisestä parisuhteesta pois, kerran hän ei kunnioita rajojasi ollenkaan.

Dreamer✨️🧿💋

Nii koska jos et tykänny / halunnu sitä nii sithän se oli luvatta tehty asia :0

Vastaa aiheeseen: ……..????

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top