Siirry sisältöön
🌺

Siis olen nyt seiskalla mutta muistan tän kokemuksen koko loppuelämäni! Mä olin vitosella lääkärintarkastuksessa. Mulla oli mies lääkäri ja heti tuli ahdistus kohtaus mun sisällä. [Osa tekstistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi ja onpa ikävä kuulla, millaisessa tilanteessa olet ollut viidennen luokan lääkärintarkastuksessa. Ymmärrän, että se on jäänyt pyörimään mieleen. Moderoin viestistäsi osan pois, sillä se sisälsi kuvailua, jollaista emme voi julkaista keskustelupalstallamme.

Lääkärin tulisi aina kertoa, mitä on tekemässä ja miksi. Jos asia mietityttää etukäteen, niin voi itse tiedustella lääkäriltä, mitä hän tarkastuksessa tulee tekemään, mutta se ei ole kuitenkaan ikinä omalla vastuulla kysyä.

Jos kokee jonkun aikuisen, oli se sitten ammattilainen tai kuka tahansa muu, käytöksen epäsopivana ja epämiellyttävänä, niin siitä on aina hyvä kertoa jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Aina tapahtumista ei välttämättä uskalla kertoa heti, mutta asiasta voi puhua myös jälkikäteen. Vaikka tämä on tapahtunut sinulle viidennellä luokalla, niin kannustaisin sinua silti kertomaan asiasta jollekin aikuiselle, keneen luotat. Jos jokin vaikea tai epämiellyttävä asia pyörii päässä, niin silloin ei kannata jäädä sen kanssa yksin.

Jos haluat jutella tästä tai ihan jostakin muusta aiheesta nimettömästi ja luottamuksellisesti, niin meille voi myös soittaa (p. 116 111), tulla chattiin tai kiroittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Hyvä, että kirjoitit tänne tapahtuneesta ja toivottavasti saat tukea asian käsittelyyn!

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: 5-luokan lääkärintarkastus. Traumat jäi!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top