Siirry sisältöön
Haluun [osa viestistä poistettu]

Siis mun porukois ei oo mitää ongelmaa mut mua ahdistaa mennä kouluu tai puhuu ku kysytään siit ku sytytin koululle tulipalon nii alkaa ahdistaa ja valehtelen, Jaa kun mä juon energia juomaa enkä uskalla kertoo vanhemmille kosk pelkään ett ne huutaa ja ainaku teen jotaki tyhmää nii kun mun porukat huutaa siitä asiasta nii mua alkaa ahdistaa HALUUN LAITOKSEEE!!!.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei, kiitos kirjeestäsi. Onpa kurjaa, että sinulla on niin kova ahdistus, että laitoskin tuntuisi nyt hyvältä vaihtoehdolta.
Kerroit sytyttäneesi kouluun tulipalon, mutta viestistäsi ei käynyt ilmi, että tiedetäänkö sinun aiheuttaneen sen. Uskon, että tapahtunut ahdistaa sinua ja varsinkin, jos olet joutunut pitämään sitä sisälläsi koko ajan, on ahdistus varmasti vain kasvanut. Se, että tunnet ahdistuneisuutta tapahtuneesta kertoo myös siitä, että tiedät toimineesi väärin ja ehkä kadutkin tekoa? Ei ole mitenkään tavatonta, että varsinkin nuorena tulee syyllistyttyä hölmöilyihin pienempiin tai joskus myös isompiin. Tärkeintä on se, että tajuaa toimineensa väärin ja katuu tekojaan.
Kerroit vanhempiesi huutavan sinulle ja se on tietenkin ikävää, sillä asioista voisi myös keskustella rauhallisesti ilman huutoa. Oletko pystynyt sanomaan vanhemmillesi, että haluaisit jutella heidän kanssaan ilman, että he huutaisivat? Tai voisitko kirjoittaa heille viestin, jossa kerrot ahdistuneisuudestasi ja siitä, että heidän huuto vain pahentaa sitä? Toivon kovasti, että pääsisit ahdistuneisuudestasi eroon ja uskon, että siihen auttaa puhuminen. Jos vanhemmille puhuminen tuntuu vaikealta niin voisitko mennä juttelemaan koulukuraattorin tai terveydenhoitajan kanssa? Omista asioistaan puhuminen ei aina ole helppoa ja sekin voi ahdistaa etukäteen, mutta uskon, että siitä on sinulle loppupeleissä enemmän hyötyä kuin haittaa. Voit myös täyttää etukäteen huoli puheeksi -lomakkeen ja antaa sen esim. kuraattorille niin sinun ei tarvitse aloittaa itse keskustelua. Linkki lomakkeeseen: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/huoli-puheeksi-lomake/

Kerroit, ettei porukoissasi ole mitään ongelmaa, mutta silti haluaisit laitokseen. Joskus, kun oikein ahdistaa niin voi tuntua siltä, että mikä tahansa paikka olisi parempi kuin koti. En tiedä minkä verran tiedät laitoksista, mutta ne ovat niitä viimesijaisia paikkoja, joilla pyritään turvaamaan lapselle turvalliset olosuhteet, jos kotona niitä ei pystytä tarjoamaan. Viestistäsi tuli kuitenkin se kuva, että vanhempasi ovat ihan ok ja ehkäpä tunnelma kotona muuttuisi positiivisemmaksi, jos saisit kerrottua vanhemmille olostasi.
Muistathan, että voit myös soittaa lasten ja nuorten puhelimeen tai tulla chattiin ja jutella täysin anonyymisti asioistasi päivystäjämme kanssa. Olet jo ollut tosi reipas ja rohkea kirjoittaessasi tänne!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: –

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top