Siirry sisältöön
Tekis mieli [nimimerkistä poistettu osa]

Mulla ei kyl 5lk tarkastuksessa mihinkään housuihin kurkattu, ja sain olla koko tarkastuksen iha housut jalassa. Onneks… ;/ mut nii kaikki sanoo et paita pitäis ottaa pois vaa ehk 10-15 sekaks ku lääkäri kuuntelee jotai sydänt ja keuhkoi. Mut mulla kyl se eka kuunteli ne ja sen jälkee vaa kyseli mult kaikkee joku 8 minsaa ja jouduin koko aja olee ilma paitaa.:(/;;
Ja muo pelottaa iha sikana seuraavat tarkastukset. Ku mietinki ees sita tarkastust ni sydän alkaa hakkaa ja alan tärisee. Plus tuntuu et en saa henkee ja pyörryttää ja ahdistaa ja tuntuu et kuolen.
Et niinku en oo vrm mut toivottavast niist saa kieltäytyy kosk jos ei ni teen itsarin! Eipähä sit ainakaa tartte mennä tarkastuksii enää ikinä ;//…!.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,
Kiitos viestistäsi. Ikävä kuulla, että sinulla on ollut huono kokemus terveystarkastuksessa. Nyt kerroit, että sinua pelottaa kovasti seuraavat tarkastukset, ja se on ihan ymmärrettävää. Usein jos on joku ikävä kokemus mielessä, niin alkaa pelottaa, että samalla tavalla käy seuraavankin kerran. Pohdit myös viestissäsi, että toivottavasti tarkastuksista saa kieltäytyä. Varmastikaan sinua ei voi pakottaa tarkastuksiin, mutta niissä käyminen on kyllä hyvin suositeltavaa. Voit kuitenkin pitää mielessäsi, että lääkäri tai terveydenhoitaja ei voi pakottaa sinua tekemään mitään, mitä et halua. Voit myös kertoa tarkastuksessa, että esimerkiksi paidan pois ottaminen jännittää sinua, he ymmärtävät varmasti sen. Luulenpa, että sama asia jännittää useimpia koululaisia, joten he ovat kyllä tottuneet siihen! Terveystarkastuksiin saa ottaa myös esimerkiksi äidin tai isän mukaan, jos se helpottaa oloasi. Jos pelkosi on tosi voimakas, niin siitä voi olla hyvä myös keskustella jonkun kanssa, se on usein helpottaa. Juttukaveri voi olla esimerkiksi äiti, isä tai muu läheinen ihminen. Myös meidän palveluihimme voit tulla keskustelemaan asiasta.

Tsemppiterveisin,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: –

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top