Siirry sisältöön
Ä

Minun 8 luokka on kohta ohi (enään noin 8 viikkoa jäljellä) ja epäilen etten pääse luokalta pois koska arovsanat on huonot, yleensä noin 4-7 välillä joten en tiedä pääseekö luokalta pois.

Heti kun alotin yläasteen niin arvosanat laski ja laski, 7 luokan pääsin läpi ihan hyvin. Jos pääsen 8 luokan läpi niin luultavasti en pääse 9 luokkaa läpi kun aiheet vain vaikenee ja vaikenee.
Mulla on paljon poissaoloja kun on todettu epilepsia niin muutaman kerran on taju menny niin on pitäny olla sairaalassa, niin en ole oppinut paljoa uusia asioita.
Mutta luokalle jääminen olisi ihan
pers🍑eestä.
Mutta Jos jään luokalle niin pitääkö käydä lukuvuosi uudestaan vai siirretäänkö mut jollekin erikoisluokalle?

Kiitos kun luit tässä sinulle peruna ja donitsi
🥔🍩

Verkkari

Heippa!

Kiitos, että laitoit tänne rohkeasti viestiä pohdinnoistasi. Olen pahoillani, että sairautesi on vaikuttanut koulunkäyntiisi ja olet joutunut olemaan poissa opetuksesta. On ymmärrettävää, että kun opetusta jää välistä, niin asioiden opiskelu itsenäisesti on haastavampaa ja sen seurauksena arvosanat voivat laskea. Sairauden oireilu ja sairaalajaksot tuottavat myös ehkä fyysisen kuormituksen lisäksi sinulle henkistä kuormitusta, jonka vuoksi on inhimillistä, että voimavaroja itsenäiseen opiskeluun ja luokan opiskelutahdin ylläpitoon on rajatummin.

Kerroit, että aiheet tuntuvat sinusta vaikeilta ja pelkäät, että et pääse siirtymään 9. luokalle. Oletko jutellut koulussa esimerkiksi oman opettajasi kanssa tilanteestasi? Jokaisella oppilaalla on perusopetuslain mukainen oikeus saada riittävää oppimisen ja koulunkäynnin tukea heti tuen tarpeen ilmetessä. Tukea voidaan antaa esimerkiksi tukiopetuksen tai osa-aikaisen erityisopetuksen muodossa, joka voidaan kohdistaa yhteen tai useampaan oppiaineeseen. Jos asiasta kertominen opettajalle jännittää, niin olisiko sinun mahdollista kertoa vanhemmillesi ajatuksistasi ja pyytää heitä juttelemaan opettajan kanssa? Juttelemalla aikuisen kanssa, annat heille mahdollisuuden auttaa sinua ja etsiä sinulle sopivia tukimuotoja tilanteeseesi.

Kerroit myös pohtivasi mitä tapahtuu, jos jäät luokalle. Oppilas voidaan jättää luokalle, jos hän ei ole suorittanut eri oppiaineiden opintoja hyväksytysti. Päätöksen luokalle jättämisestä tekevät aina opettaja ja rehtori yhdessä. Luokalle jäämisen mahdollisuudesta tulee myös hyvissä ajoin aina ilmoittaa oppilaalle ja tämän huoltajille. Oppilas, joka on saanut vähintään välttäviä tietoja tai taitoja osoittavan numeron, pääsee siirtymään seuravalle vuosiluokalle vaikka hänellä olisi myös hylättyjäkin suorituksia, jos arvioidaan, että hän kykenee selviytymään seuraavan vuosiluokan opinnoista hyväksytysti.

Se, miten opetus toteutetaan jos jäät luokalle, eli kertaatko luokan uudestaan yleis- vai erityisopetuksessa, riippuu siitä, arvioiko opettaja ja muu oppilashuollon henkilökunta sinun tarvitsen tehostettua tai erityistä tukea. Ehkä voisitte vanhempiesi kanssa jutella jo etukäteen opettajasi tai opinto-ohjaajasi kanssa, mikä on sinun luokalle jäämisen mahdollisuus ja jos se on todennäköinen, niin mitä opetusvaihtoehtoja sinulla on ensi vuodelle? Myös sinun toiveitasi on kuultava suunnitelmaa tehdessä ja päätöksessä huomioidaan aina se, mikä tukee parhaiten sinun opiskelua ja koulunkäyntiä.

Jos koulunkäynti tai muu asia mietityttää, voit aina soitella meidän ilmaiseen Lasten ja Nuorten puhelimeen (puh. 116 111), jossa voit anonyymisti ja luottamuksella jutella mistä tahansa. Voit myös olla yhteydessä chatin tai verkkokirjeen välityksellä, jos kirjoittelu tuntuu itselle paremmalta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/lasten-ja-nuorten-chat/

Toivon sinulle oikein paljon lämpöä ja voimia kevääseen sekä tsemppiä opiskeluihin. Muista, että olet arvokas ja tärkeä vaikka nyt onkin vaikeaa <3

Vastaa aiheeseen: 9 luokka

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top