Siirry sisältöön

Lasten ja nuorten chat

MLL:n Lasten ja nuorten chatissa voit jutella luottamuksellisesti ja nimettömästi vapaaehtoisen päivystäjän kanssa, ihan mistä tahansa aiheesta. Chat on tarkoitettu kaikille alle 25-vuotiaille.  Lasten ja nuorten chat on auki jokaisena päivänä klo 17–20.

Löydät chatin avaamalla chat-ikkunan ja klikkaamalla sieltä chat-kuvaketta. Jos olet sulkenut chat-ikkunan, löydät sivun alalaidasta (footerista) linkin, josta chatin saa avattua. Linkissä lukee ’Avaa Chat-ikkuna tästä.’

Voit myös varata itsellesi chat-ajan:

Varaa aika chattiin tästä

Nuortennetissä päivystää välillä myös Pop-up-chat. Pidämme chattia auki aina silloin kun päivystäjiä on paikalla. Näille päivystyksille ei ole tiettyjä kellonaikoja. 

  • Chat-ikkuna näkyy sivun alalaidassa. Jos chat-ikkunaa ei näy, saat avattua sen uudelleen sivun alalaidasta löytyvän ’Avaa Chat-ikkuna tästä’ -linkistä.
  • Merkitse chat-ikkunaan ikäsi sekä sukupuolesi ja valitse aloita. Keskustelu voi alkaa. Kirjoita viesti ja paina Enter.
  • Kun lopetat keskustelun, muista sulkea chat-ikkuna ruksista.
  • Chatissa on jonotusjärjestelmä ja jonossa on 4 paikkaa. Jos olet jonossa, pidä tämä verkkosivu auki äläkä päivitä sivua.
  • Kaikki jonossa olevat eivät välttämättä ehdi illan aikana keskustelemaan, mutta jonotusmahdollisuus varmistaa, että jos paikkoja vapautuu, pisimpään odottanut pääsee seuraavaksi keskustelemaan.
  • Kun jonossa on monta yhteydenottajaa, chat ilmoittaa että tällä hetkellä jono on täynnä.
  • Löydät tiedon chatin poikkeuksellisista aukioloajoista chat-ikkunasta.

Chatissa päivystäjä keskustelee yhtä aikaa vain yhden lapsen tai nuoren kanssa. Tästä johtuen kaikki halukkaat eivät pääse heti chattailemaan.

Jos et tällä kerralla pääse chattiin, ethän jää asiasi kanssa yksin! Kokeile uudestaan, kun chat on seuraavan kerran auki. Voit aina myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai kirjoittaa nettikirjeen.

Siirry Lasten ja nuorten puhelimen kirjepalveluun tästä

Lasten ja nuorten puhelin päivystää ma–pe klo 14–20 ja la–su klo 17–20. Jotkut ovat kertoneet, että on jännittävää ottaa puhelimeen yhteyttä. Voit soittaa puhelimeen ja olla vaikka ihan hiljaa. Voit myös lopettaa puhelun koska tahansa halutessasi.

  • Joskus keskustelut saattavat jumittaa ja silloin on mahdollisuus, että kaikki viestit eivät välttämättä tule perille. Huomaathan, että päivystäjät eivät koskaan tahallaan jätä vastaamatta sinulle. Kannattaa laittaa uusia viestejä, jos epäilee että yhteydessä on häiriöitä.
  • Chat-ikkuna kannattaa avata vain yhteen välilehteen.
  • Yhdessä viestissä saa olla enintään 1200 merkkiä. Kannattaa siis välttää pitkiä tekstejä ja kirjoittaa teksti osissa.

MLL saattaa käyttää chat-keskusteluja tutkimustarkoituksiin. Keskusteluja käsitellään nimettöminä ja henkilöiden tunnistaminen on mahdotonta.

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Back to top