Siirry sisältöön
tyttö

mulla on ollu ADHD syntymästä asti ja siis en vieläkään ymmärrä täysin kaikkea ADHD diagnoosista
vaikka oonkin eläny näin jo 11 vuotta

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Adhd näyttäytyy kaikilla ihmisillä vähän erilaisena. Jokainen oppii omat konstinsa elämään sen kanssa niin, että se häiritsee arjen toimintoja mahdollisimman vähän. Ja onhan adhd:ssa myös hyvät puolensa!

Oletko jutellut siitä vanhempiesi kanssa? Osaavatko he kertoa, miten adhd sinulla näyttäytyy tai osaavatko he auttaa sinua arjen toiminnoissa niin kuin toivoisit? He tuntevat sinut kaikkein parhaiten, joten toivon, että he osaavat auttaa sinua tai ottavat asiasta selvää niin, että pystyisivät tukemaan sinua parhaalla mahdollisella tavalla.

Oletko tietoinen Adhd-liitosta? Heillä on tosi hyvät nettisivut, joita kannattaa käydä lukemassa. Sieltä löytyy hyvää perustietoa adhd:sta ja löydät sieltä myös omat sivut nuorille. Tukea-välilehden alta löytyy esimerkiksi kurssit, joita on myös nuorille. Olisiko sellaisella hauska mennä?

Jos kaipaat lisää apua adhd:n kanssa, voit pyytää sitä koulusi opettajalta tai erityisopettajalta. Erityisopettaja osaa auttaa sinua erityisesti kouluun liittyvissä asioissa. Lisäksi tukea voi saada nepsy-valmentajalta. Olisikohan omalla paikkakunnallasi sellaista? Ehkä erityisopettaja voisi tietää tai sitten vanhempasi voisivat ottaa asiasta selvää.

Adhd-liitolla on myös neuvontaa eli sinne voi soittaa, olla yhteydessä chatin kautta tai jättää sinne viestin. Jos et meinaa saada apua omalta paikkakunnaltasi, niin tuonne liittoon voi ottaa yhteyttä kaikkialta Suomesta. Heillä on siellä hyvää tietoa adhd:sta, joten mikä tahansa sinua siinä mietityttää, niin luulen että tuolta liitosta saat kysymykseesi vastauksen. Kannattaa pitää tuo liitto mielessä tulevaisuuttakin varten, vaikket nyt haluaisikaan kysyä sieltä neuvoa.

Toivottavasti pääset näillä neuvoilla vähän eteenpäin. Toivon kovasti, että lähellä olevat aikuiset kotona ja koulussa auttavat sinua. Lisäksi voit soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (numero on 116 111) tai tulla chattiin juttelemaan. Näiden lisäksi meillä on täällä Nuortennetissä nettikirjepalvelu, johon voit kirjoittaa. Kaikki palvelumme ovat täysin maksuttomia ja anonyymejä eli sinun ei tarvitse sanoa nimeäsi.

Kaikkea hyvää sinulle!

Lämpimin ajatuksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Poniiihhh

Moi tyttö :) Mää oon nyt 15-vuotias muija ja sain 6 vuotta sit ADHD-diagnoosin. Ite olin kans aluks ja vähän myöhemminki, et mikäs tää nyt on ja mitäs nyt. Sain kuitenki kaiken kamppailun kautta hyvän lääkityksen ja sit mulle alettiin kertomaan, mikä on ADHD. Sit tuli se vaihe, ku vihasin ADHD:ta, se ketutti, se ärsytti ja kaikki oli pepusta, ku oli just nimeomaa se hemskutin ADHD. No? Eikai siinä muu auttanu, ku uppoutua internetin ihmeelliseen maailmaan ja ottaa asiasta selkoo :D Sit siinä 13-vuotiaana aloin olla aika hyvin sinut asian kaa ja nyt se on mun oman näkökulman mukaan vahvuus ja heikkous. Ei se määritä sua ihmisenä, eikä se tee susta huonompaa, päin vastoin! Se tekee sut joissain asioissa paljon neromman, ku ne ”tavalliset kansalaiset” jotka on niitä ”rauhallisia hämäläisiä” XDD (en tarkoita määrittää ketään, mutta tuossa ny sellanen esimerkki) nii juu, mihin mää jäin xd Joo aivan! ADHD on myös siitä aika jännä, et saatat ajan myötä huomata, et sulla on nepsypiirteitä, sillä ne kulkee aika lailla käsi käessä, mut ei sekää haittaa :) Oot vaa oma ittes, mut muista, et älä mee ADHD:n taakse, äläkä KOSKAAN ala uskomaan, mitä muut susta sanoo. Ite oon sortunu uskomaan, että ”oon sekopää, koska mulla on ADHD” Täys pohjanoteeraus, ku ton päästi yks henkilö suustaan. Et oo mitään sen ihmeellisempää, vaikka oot nyt ADHD ja vaikka myöhemmin autisminkirjon alle lukeutuva henkilö. Tällä siis meinaan, oot täydellinen just tollasena, älä laita ittees laatikkoon, elä just niin hyvin, kun pystyt ja älä sammuta elämänjanoo, vaikka mitä tulis vastaan! <3 LEV I NUET! <3

Dreamer✨️🧿💋

Eiks jollai ADHD passilla pääse huvipuistojonojen ohi?😃😃

Poniiihhh

Tarkotat varmaa vammaiskorttia?

Vastaa aiheeseen: ADHD diagnoosi ihmetyttää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top