Siirry sisältöön
tyttö

mua siis ahdistaa tosi moni asia, ekaks murrosikä on ahdistavaa ja toiseks mun kaveri vältteli mua parin kuukauden ajan koulussa ja me kyl selvitettiin se asia mut mua harmittaa vieläkin. Viimesenä mulla on ADHD ja mä ihan sekasin.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistä! Sinulla on monta asiaa mielenpäällä ja olipa hyvä, että päätit kirjoittaa niistä tänne!

Murrosiässä tapahtuu monenlaisia muutoksia ja ymmärrän, että se voi tuntua ahdistavalta. Luulen, että et ole ajatustesi kanssa yksin, vaan tosi moni nuori varmasti kokee tosi monenlaisia tunteita murrosikään liittyen. Jos haluat, niin Nuortennetistä voi lukea murrosiästä vielä lisää: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/murrosika/

Ikävä kuulla, että sinulla on kokemus, että kaverisi on vältellyt sinua. Se on varmasti tuntunut tosi kurjalta ja se saakin harmittaa sinua edelleen. Tosi hieno juttu, että olette saaneet asian selvitettyä, mutta on tosi ymmärrettävää, että asia harmittaa sinua vielä. Vaikka asian onkin saanut selvitettyä, niin se voi joskus ottaa aikaa, että luottamus kaveriin vahvistuu uudestaan.

Mainitsit myös, että sinulla on ADHD ja koet olevasi sekaisin. Oletko saanut näihin asioihin tukea? Ammattilaisten ja ympärillä olevien aikuisten avulla, sinulla on mahdollisuus oppia erilaisia keinoja, millä voi helpottaa omaa oloa. Jos kaipailet ADHD:sta lisätietoa ja vertaistukea, niin voit tutustua esimerkiksi tähän ADHD-liiton nuoret-sivuun: https://adhd-liitto.fi/adhd-tietoa/nuoret/

Jos mielessä on monenlaisia asioita, jotka painavat mieltä, niin silloin olisi tärkeää, että ei jäisi yksin ajatusten kanssa. Esimerkiksi juuri tämä, että kirjoitit tänne Nuortennettiin, on tosi hieno keino purkaa omia vaikeita ajatuksia!

Tämän lisäksi haluaisin kannustaa sinua kääntymään myös omien läheisten aikuisten puoleen. Oli mielessä sitten murrosikään liittyvät asiat, kaverihuolet, ADHD:seen liittyvät haasteet tai jokin muu asia, niin puhuminen jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle on tärkeää. Silloin aikuiset osaavat tarjota tukeaan ja joskus jo pelkkä puhuminen voi helpottaa edes vähän omaa mieltä. Kuka voisi olla sinulle sellainen aikuinen, kenelle sinun tuntuisi helpoimmalta puhua?

Täältä voit saada halutessasi vinkkejä, miten vaikeita asioita voi ottaa puheeksi aikuisen kanssa: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/

Meille voi soittaa myös ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattailemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. Meillä voi jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti mistä aiheesta vaan!

Voimia viikkoosi!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Randomboy?

Voi ei, TSEMPPIÄ❤️

Vastaa aiheeseen: ahdistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top