Siirry sisältöön
Pelottava tilanne

Mä oon 14-vuotias tyttö, ja ahdistun tosi helposti. Stressaan usein turhastakin. Nyt, mulle on alkanut ilmetä ahdistavissa ja kiireisissä tilanteissa sydämen tykytystä, hikoilua, hengityksen vaikeuksia ja rinnassa kovaa, puristavaa kipua. Mä sain keväällä jotain kohtauksiakin, tärisin enkä saanu otetta itsestäni, olin ihan paniikissa. Epäilin paniikkikohtausta.
Nää oireet häiritsee mun elämää, ja mä ajattelin kysyä että mitä mun pitäis tehdä? Pitäiskö mun mennä lääkäriin, ja mistä tää ahdistus ja siihen kuuluvat oireet johtuu?

Chrisu – verkk@ri

Hei!

Nuorena hormonit jylläävät yleensä vähän miten sattuu ja aiheuttaa kelle minkäkinlaisia ”oireita”. Sinun ahdistuneisuuskin saattaa johtua siitä, mutta suosittelisin kuitenkin, että ottaisit yhteyttä lääkäriin tai psykologiin. Ammattiauttajalta saat hyvät ohjeet siihen mitä tulisi tehdä ja mistä tuo johtuu. Ei tietenkään ole ollenkaan mukavaa saada tuollaisia kohtauksia, mutta onhan niitä muutkin saanut ja monista heistä on tullut iloisia ja positiivisia ihmisiä.

Olen kuullut, että meditaatiokin auttaa asiaan aika paljonkin, mutta suosittelisin kuitenkin, että mikäli oireet häiritsevät elämääsi, niin otat yhteyden lääkäriin.

Anteeksi sotkuinen teksti. Toivottavasti saat siitä jotain selvää ja toivon myös, että ahdistuskohtauksesi loppuvat!
Hyvää syksyn alkua!

-Chrisu

Tear

Mun mielestä, sun pitäisi puhua ainakin vanhemille. Ja myös käydä lääkärissä. Lääkäri voisi auttaa sinua rentoutumaan. Mulle tulee aika samanlaisia oireita, kun joudun esiintymään (Mulla on tosi kova esiintymispelko). Luulen, että sinulla on jokin pelko, jonka oireet ovat alkaneet hallitsemaan elämääsi. Tsemppiä sulle! :)

masentunut paniikkihäiriöinen

itselläni on kanssa samoja oireita ja luultavasti meillä molemmilla on paniikkihäiriö.. itse olen myös masentunut, ahdistunut,koulukiusattu ja muutenkin ”mielisairas” koita hakeutua koulussa vaikka terkkarillr, kuraattorille tai vaikka psygologille! se auttaa ku saa puhuu omista ongelmista jollekkin!!

Vastaa aiheeseen: Ahdistaa liikaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top