Siirry sisältöön
Ahdistunut 13v

Okei kiva kun tulit eli siis [Osa viestistä poistettu]

 

[Tämä viesti on siirretty Ihmissuhteet palstalta Päivystäjä mukana keskustelussa -palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ”Ahdistunut 13v”!

Kiitos viestistäsi. Olipa hyvä, että kirjoitit ja kerroit tilanteesta, joka todellakin kuulostaa siltä, että se ahdistaa sinua ja aivan syystäkin.

Kirjoitit, että entinen opettajasi tulee juttelemaan sinulle erilaisissa tilanteissa, joka ahdistaa sinua. Todella ymmärrettävää, että sinua alkaa ahdistamaan, jos henkilö, jonka kanssa et haluaisi jutella hakeutuu useasti sinun seuraasi. Olen iloinen siitä, että olet hänelle yrittänyt sanoa asiasta, mutta surullista lukea, että hän ei ole kuunnellut toivettasi.

Opettajia on erilaisia. Jotkut hakeutuvat enemmän oppilaiden luokse, koska kokevat mieluisaksi tehtäväksi jutella oppilaiden kanssa ja luoda heihin turvallisia suhteita ja huolehtia siitä, ettei kukaan jäisi yksin esimerkiksi välitunneilla. Kuitenkin se, että tämä kyseinen opettaja ei ole kuunnellut toivettasi siitä, ettet kaipaa hänen seuraansa, sekä se, että hän on kysynyt osoitettasi ja kysyy koska hän voisi hakea sinut tai tuoda sinulle jotakin kuulostaa jo huolestuttavalta ja epäasialliselta käytökseltä opettajan puolelta. Kenenkään opettajan tehtäviin ei kuulu seurustella oppilaiden kanssa koulun ulkopuolella.

Sinun ei todellakaan tule tuntea ahdistuneisuutta koulussa, ja varsinkaan kenenkään opettajan takia. Toivon todellakin, että tähän asiaan puututaan mahdollisimman nopeasti. Siksi toivonkin, että uskaltautuisit kertomaan saman, minkä tänne kirjoitit, esimerkiksi vanhemmillesi, jotta asialle voitaisiin tehdä jotakin. Miltä sinusta tuntuisi kertoa vanhemmillesi tästä ahdistavasta tilanteesta? Myös esimerkiksi koulun kuraattorille voit hyvin kertoa kokemastasi, ja hän osaa varmasti auttaa sinua tässä tilanteessa. Mitä tästä ajattelet?

Jos haluat miettiä tilannettasi enemmän kanssamme, olet aina tervetullut juttelemaan Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111 (suomeksi) 0800 96 116 (på svenska)), chattiin tai kirjoittamaan nettikirjeen. Olemme täällä sinua varten!

Olen iloinen, että kirjoitit asiasta ja toivon todella, että jatkat asiasta kertomista jollekin turvalliselle aikuiselle, joka pystyisi tilanteeseen puuttumaan. Uskon todella, että asia selviää!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Ahdistava ope

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top