Siirry sisältöön
Pelottaa!

En tiedä onko järkeä kirjoittaa tänne mutta kirjoitan kuitenkin. Onkohan tää ihan normaaliin ku kaikki vaan vituttaa. En tiedä mitä tehdä. Joskus saan sellaisia paniikkikohtauksia että vaan itken ja istun lattialla. [osa tekstistä poistettu] Mitä mun pitäis tehä!? Tää kaikki pelottaa! Pitäiskö mun kertoo jollekki?

MLL Ylläpito

Hei,

kirjoitit vakavasta asiasta. Joskus saattaa olla sellaisia aikoja, että kaikki asiat tympivät ja mieli on alakuloinen. Jos synkempi kausi on kestänyt jo kaksi viikkoa, on syytä jutella jollekin luotettavalle aikuiselle. Etenkin itsetuhoiset ajatukset ja teot ovat aina asioita, jotka vaativat heti puuttumista/apua.

Voisitko kertoa vanhemmillesi olostasi? Jos koet vanhempien lähestymisen vaikeana, koulussa esimerkiksi terveydenhoitaja ja kuraattori ovat aikuisia, jotka voivat auttaa sinua.

Jos haluat, voit myös kirjoittaa Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen.

Rohkaisen sinua kertomaan ja hakemaan apua!

MLL Ylläpito

Hei ”tyttönen”,

onpa ikävä kuulla, että sinulla on noin paha olla.:( Onko ahdistuneisuutta ja kohtauksia ollut jo pitkään? Niissä tilanteissa, kun ahdistus iskee voimakkaasti päälle, niin kannattaa keskittyä etenkin hengittämiseen. Yrittää rauhoittaa hengitystä ja hengittää syvään. Silloin, kun itkettää, voi itkeä, sekin helpottaa oloa. Tuleeko näitä ahdistuskohtauksia koulussa vai kotona vai molemmissa? Oletko silloin yksin vai onko ympärilläsi ihmisiä?

Se, että sinua kiusataan sekä koulussa että vapaa-ajalla on TODELLA väärin. Hyvä, että olet puhunut sekä opettajille että vanhemmillesi, olet ollut rohkea. Aikuisten tehtävä on puuttua kiusaamiseen ja olen pahoillani, jos he eivät ole puuttuneet tai siitä ei ole ollut hyötyä.

Voisitko vielä jaksaa kertoa heille tai esimerkiksi koulusi kuraattorille? Olisi tärkeää, että he tietäisivät, miten pahalta sinusta tuntuu ja myös näistä kohtauksista, ahdistuneisuudesta ja siitä, miten olet jopa satuttanut itseäsi. Kerro tämä kaikki, jotta aikuiset osaavat ottaa asiasi vakavasti. Voit käyttää apunasi Huoli puheeksi -lomaketta (http://www.mll.fi/huolipuheeksi) tai kirjoittaa lapulle asiat ja antaa sen aikuiselle.

Halauksia sinulle ja rohkeutta pahasta olosta kertomiseen! Uskon, että kun saat purkaa ajatuksiasi ja tunteitasi jollekin ja toivottavasti kiusaaminen saadaan lopetettua, niin ahdistuneisuutesi helpottaa. Voi vaatia hieman aikaa, että olosi tuntuu paljon paremmalta, mutta älä menetä toivoasi ja muista, että olet ihana tyttönen!

gumma

Todella ikävää! Kiusaajat eivät ymmärrä, mitä aiheuttavat kiusatulle kiusaamisellaan. Sinun on varmasti vaikeaa sanoa heille, että miksi kiusaatte tai että oletteko ajatelleet että toi ei ole musta hauskaa. Onko sulla yhtään hyvää kaveria, joka vois olla näiden sanojen takana, et yhdessä puhutte näistä?

Toivottavasti kiusaaminen loppuu!
Voi tyttönen♥

Vastaa aiheeseen: Ahdistuneisuus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top