Siirry sisältöön
[Nimimerkki poistettu]

ahdistaa mennä kouluun koska ei oo kavereita. Mulla on riitaa entisten parhaiden kaverien kanssa ja se on menny nii pitkälle et haluun kuolla. [Osa tekstistä poistettu] tälläkin hetkellä istun vessassa kotona piilossa vanhemmiltä ettei tarvii mennä kouluun, ne varmaan luulee että oon sielä. mitä [Osa tekstistä poistettu] mun pitää tehä että pääsen paniikkikohtauksista ja ahdistuksesta eroon? onko ketöän joka samaistuu? ja oon siis 13 vuotias tyttö

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun kirjoitit keskustelupalstallemme! Todella ikävä kuulla tilanteestasi ja pahasta olostasi.

Kerroit, että kouluun meneminen ahdistaa, koska siellä ei ole kavereita ja entisten parhaiden kavereiden kanssa on riitaa. Kaverit ovat ikäistesi elämässä tärkeässä roolissa ja tilanne on ymmärrettävästi todella ahdistava sinulle. Myös ajatus kouluun menemisestä tuntuu varmasti inhottavalta.

Kerroit myös, että tilanteen takia olet ollut itsetuhoinen ja sinulla on ollut itsemurha-ajatuksia. Nämä herättävät minussa todella ison huolen. Itsensä satuttaminen on vaarallista ja olisi tärkeää löytää muita keinoja pahan olon helpottamiseksi. Sinulla on nyt todella paha olo ja ansaitset saada siihen apua.

Kysyit, mitä sinun tulee tehdä, että pääset eroon paniikkikohtauksista ja ahdistuksesta. Oletko kertonut tilanteestasi kenellekään luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle? Tilanteestasi kertominen jollekin olisi tärkeää. Tällainen aikuinen voi esimerkiksi olla vanhempasi, tai koulussa opettaja tai kuraattori. Heidän tehtävä on olla sinun apunasi ja tukenasi. Olet todella rohkea, kun olet asiasta kirjoittanut tänne ja se on jo hieno ensiaskel!

Joskus vaikeista asioista voi olla vaikea kertoa ääneen. Voit myös esimerkiksi kirjoittaa aikuiselle kirjeen, jossa kerrot tilanteestasi.

Muista, että olet tärkeä ja arvokas!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: ahdistus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top