Siirry sisältöön
emt

Aina kun haen kesätöitä, se tuntuu aluks hyvältä idealta mutta kun oon saanu hakemuksen lähetettyä alkaa ahdistaa. En vaan halua töihin. Pelottaa etten sais kesällä ollenkaan vapaa-aikaa ja että työnantaja ja muut työntekijät olisi jotenkin ilkeitä eikä ymmärtäisi sitä etten oo täyspäivänen työntekijä vaan täysin kokematon aloittelija joka tarvii ohjeistusta kaikkeen.
En tykkää yhtään siitä, että niin moni työpaikka edellyttää hakijoilta oma-aloitteisuutta. Mä en vaan ole oma-aloitteinen. Mun koko lapsuus oli käytännössä sitä, ettei mitään saanut tehdä ilman lupaa. Siitä on tosi vaikea sit oppia eroon, ja oon vaan tottunut siihen että eka pitää kysyä ennen kuin tekee yhtikäs mitään.
Viime vuonna olin jo kesätöissä, mutta se oli vähän eri asia kun se ei ollut koko kesän kestoinen vaan vain parin viikon harjottelu. Sain työn silloin myös toisesta paikkaa joka olisi ollut koko kesäksi, mutta en ottanut sitä vastaan koska alko ahdistaa ja pelottaa liikaa.
En tiiä yhtään miten tästä pelosta pääsis eroon. Haluaisin vaan, että työnantajat ymmärtää ettei kaikki nuoret halua mitään koko kesän kestävää työtä jossa sua kohdellaan kuin täyspäiväistä työntekijää eikä kuten harjoittelijaa jolla ei ole ollenkaan työkokemusta. Mun mielestä nykypäivän kesätyöpaikat asettaa vaan ihan liian korkeita odotuksia, ja en uskalla oikein hakea minnekkään kun tiiän etten kuitenkaan pysty täyttämään niitä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei emt,

Kirjoitat todella tärkeästä aiheesta, joka koskettaa varmasti myös monia ikätovereitasi! Työelämään siirtyminen ja tutustuminen on iso ja vastuullinen askel kohti aikuisten maailmaa ja kuulostaa varsin ymmärrettävältä, että haluat tutustua siihen pikkuhiljaa ja rauhassa ilman liian suurta vastuuta.

Pohdit miten päästä peloistasi irti ja koen, että rehellisyys kannattaa aina. Päästessäsi työhaastatteluun voit kirjoittaa esimerkiksi itsellesi ylös asioita, mitä haluat sanoa ja kysyä ja jotka saatat unohtaa jännityksen ja hermostuksen keskellä. Työnantaja arvostaa rehellisyyttäsi ja sitä, että osaat kertoa toiveesi ja omat odotuksesi tulevasta kesätyöstä.

On täysin ok, ettet halua olla koko kesää töissä – sinulla on yhtäläinen oikeus levätä ja kerätä voimia tulevaa syksyä ja lukuvuotta varten! Lisäksi aloittaessasi uudessa työssä sinun kuuluu saada aina kunnon perehdytys sekä toivottavasti myös tukea ja ymmärrystä sekä työnantajalta että työkavereiltasi.

Oletko pystynyt juttelemaan asiasta kavereidesi tai perheesi lähiaikuistesi kanssa? Jakamalla kokemuksia toinen toisilleen voi mieltä rauhoittaa se, ettei ole yksin huoliensa kanssa. Toivottavasti saat myös täällä Nuortennetissä vastauksia, jotka rauhoittavat mieltäsi!

Tsemppiä työnhakuun ja ihanaa kevään odotusta!
Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

gold rose

työhön kuuluis ihan siis kesätyöhönkin saada perehdytys, monissa paikoissa missä ite oon ollu niin on ollu muutama sellanen perhedytys päivä, jossa kokeneempi työntekijä on apuna koko ajan ja neuvoo miten kaikki tehään.

kesätyötä sun ei oo pakko ottaa koko kesäks, voit ilmottaa vaikka että oot käytettävissä vaan vaikkapa kesäkuun ja sitte voit lomailla loppukesän. toki tää saattaa karsia sulta joitain työpaikkoja, koska monet työpaikat ettii työntekijöitä vaan koko kesäks koska se on yritykselle itselleen helpompaa, joka on ihan ymmärrettävää kyllä.

työpaikoista on vaikee tietää etukäteen, mutta toivottavasti saat mukavia työkavereita ja hyvän työyhteisön! tsemppiä!

Nepzuuz

Moikka! Ite hain nyt ekaa kertaa kesätöihin ja mua on vähän ahdistanut sen jälkeen kun lähetin sen hakemuksen. Kun en oikein tiedä että pääsenkö mihinkää ja sit jos pääsen nii se työ haastattelu on ehkä semmonen mikä ahistaa eniten. Koska oon aika ujo ja sen takii on hirveen hankala jutella tuntemattomien kaa.

En tiiä miks ees tulin tänne kirjottaa koska tää ei varmastikkaan auta sua millään tavalla sun ahdistusta mut ainakin yritin ees:))

Tsemppii sulle ja hyvin se menee<33

Vastaa aiheeseen: Ahdistus kesätöistä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top