Siirry sisältöön
dramalama(🏳️‍🌈)

Moi:D

Oon huomannu, että lähiaikoina oon kiinnittäny huomiota syömiseen, liikaa. Saatan olla syömättä aamupalan ja koulussa syön leivän, sit tuun kotiin ja ahmin. Se ahmiminen on sellasta et hyi helvetti saatan syödä tosi paljon. Joka päivä peilaan itteni ja haukun itteni [osa tekstistä poistettu] mitä teen.

Toinen juttu on e et saanahdistuskohtauksia. Ne sit tulee kuulemma ihan mitättömist jutuista, niinku kauppaan lähdöstä tai jo ollaan oltu liian kauan autossa ja kaikki puhuu liikaa enkä saa henkee. Mistä saa apua?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei dramalama(🏳️‍🌈),

Hienoa, että päätit kirjoittaa tänne keskustelupalstalle ja kysyä apua itsellesi. Kerrot epäsäännöllisestä ruokailurytmistäsi, josta johtuen ahmit kotona koulun jälkeen ja koet tästä jälkikäteen huonoa omaatuntoa. Kertomasi perusteella et saa tarpeeksi ravintoa päivän aikana, jolloin nälkäsi on koulupäivän jälkeen iso ja tulet syöneeksi enemmän kuin haluaisit. Jotta nälkäsi ei kasvaisi liian suureksi iltaa kohden, olisi tärkeää syödä päivän aikana tasaisesti ja monipuolisesti, aloittaa aamupalasta ja syödä lounas koulussa. Näin nälkäsi pysyy kurissa ja saat myös tasaisesti energiaa päivään. Muistathan että olet hyvä ja upea juuri omana itsenäsi!

Kerrot lisäksi kokevasi ahdistusta arkisissa tilanteissa kuten autossa ja kovassa melussa. On täysin ymmärrettävää, että esimerkiksi kova melu ja pienessä tilassa oleminen muiden kanssa ahdistaa ja kuormittaa. Mikä voisi rauhoittaa sinua näissä tilanteissa? Voisiko esimerkiksi oman lempimusiikin kuunteleminen kuulokkeilla rauhoittaa ja vähentää kokemaasi kuormitusta? Myös huomion kiinnittäminen muualle tilanteessa, jossa ahdistus nostaa päätään, voisi toimia. Esimerkiksi laskeminen tuhannesta alaspäin tai syvään hengittely voi helpottaa oloa.

Voit myös aina mennä juttelemaan huolistasi koulusi terkkarille tai kuraattorille, mikäli syöminen ja ahdistus painavat mieltäsi jatkuvasti. Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa (116 111) ja chatissa olemme tukenasi, jos sitä tarvitset, olemme auki joka päivä ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella!

Mukavaa loppuvuotta toivotellen,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Ahdistuskohtaukset ja syömisongelmat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top