Siirry sisältöön
🖕🏻

Mul on salee joku ahdistuneisuushäiriö?? No oon 7 lk tyttö. Honestly mä oon niin vitun ahistunu kaikeista. Esim. Meiän paska äikänope pakotti jokasen esittää koko luokan eessä pantomiiminä jotaa verbiä. Ahisti iha sanonko suoraa paljo.
Joo ja onks mul jotaa anger issues kosk mä suutun myös tositosi helpost ja se on semmonen et niinku jos mutsi sanoo ’tuu syömää jo!!!’ Mä vaa oon sillee ’JOOJOOO!!!’ …..

Pliisu jumala vaikka suhun en usko auta mua🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

TÄÄ EI LOPPUNU TÄHÄ-

Mä vihaan mun tissejä;
Ne on iha vitun isot, omistan isomman kuppikoko jutskan ku mutsi.
Ja sit mä siis vihaan, VIHAAN jos ne vitunliivit on VÄHÄNKIN tiukat, kaarituelliset tai se ei peitä tissei sivulta. Ne tiukat päällä tuntuu helvetiltä.

Kiitti ja anteeks kielenkäyttö

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei sinä!

Hienoa, että päätit kirjoittaa mieltä painavista asioista tänne Nuortennettiin. Kerrot viestissäsi asioista, jotka ahdistavat sinua ja pohdit voiko sinulla olla ahdistuneisuushäiriö. Kerrot ahdistuvasi luokan edessä esiintymisestä sekä ärsyynnyt helposti äitisi puheista kotona.

On täysin ymmärrettävää kokea ahdistusta ja epämukavuutta tilanteessa, jossa joutuu väkisin muiden eteen arvioitavaksi. Vaikka opettajan tarkoitus on voinut olla hyvä ja vilpitön, kokee moni luokan edessä hassuttelun ja heittäytymisen vaikeaksi ja kiusalliseksi. Tunteesi on siis täysin normaali ja uskon, että moni luokassanne on jakanut ahdistuksen tunteesi tässä asiassa.

Lisäksi kerrot ahdistuvasi muuttuneesta kehostasi sekä väärän kokoisista rintaliiveistä. On täysin ymmärrettävää, että oman kehon muutokset ihmetyttävät ja oudoksuttavat ajassa, jolloin ehkä toivoisi voivansa olla saman kaltainen kuin muut. Tiedäthän kuitenkin, että jokaisella meistä on oikeus kehorauhaan, oli oma keho minkälainen tahansa. On meillä minkälaiset piirteet tahansa, ei kelläkään ole oikeutta arvostella kehoamme ja huudella perään.

Olet fiksusti huomannut myös, että vääränkokoiset rintaliivit tuntuvat epämukavilta ja tärkeintä onkin löytää hyvin istuvat ja oikeankokoiset juuri sinulle. Oletko pystynyt pyytämään apua henkilökunnalta kun olet mennyt ostamaan rintsikoita? Vaatekaupoissa on henkilökuntaa jotka osaavat auttaa oikean kuppikoon ja rintaliivimallin löytämisessä ja kun löydät omasi, tulee olostasi myös varmasti helpompi ja itsevarmempi kun sinun ei tarvitse käyttää epämukavia ja vääränkokoisia rintaliivejä.

Jos sinusta tuntuu, että koet ahdistusta jatkuvasti ja se alkaa häiritä koulunkäyntiäsi tai omaa oloasi, voit aina mennä juttelemaan asiasta koulun terkkarille tai kuraattorille. Näin voitte yhdessä myös miettiä mikä voisi saada oloasi helpommaksi.

Voit aina myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen ( p. 116 111) tai kirjoittaa chattiin. Olemme auki joka päivä ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella.

Tsemppiä syksyyn!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Ahistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top