Siirry sisältöön
Joku

lihoaminen, laihtuminen, kalorit, syömishäiriö. Kaikki noi ja paljon muuta pyörii päässä eikä lähe ennen kun kuuntelen sitä. Tää ahdistus on ihan v1ttumaista päässä pyörii pelkät hirveet asiat.[osa tekstistä poistettu] Haluan eroon tästä pask*asta ja haluan elää normaalia elämää jossa ei tarvii miettiä sitä miltä näyttää ja kuinka paljon painaa. Koulussa on terkkarin tarkastukset ja oon yrittänyt vältellä sitä vihaan sitä että joku näkee mun paljasta ihoa ja näkee kuinka iso olen. Puntari ahdistaa ihan helvet1sti.

Haluan vielä joskus elää elämää jossa olen OIKEASTI YLPEÄ omasta kehosta!!❤️‍🩹❤️‍🩹
Tsemppiä!! kaikille joilla samoja ongelmia on!!❤️❤️

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Joku,

Voit olla ylpeä itsestäsi, kuinka rohkeasti kirjoitat omasta olostasi ja tuot avoimesti esiin syömishäiriön aiheuttamaa taakkaa elämässäsi. Kerrot haluavasi eroon näistä ajatuksista ja toivoisit, että saisit elää taas normaalia elämää ja olla ylpeä kehostasi.

Olet ottanut jo valtavan askeleen, kun itse tiedostat että ajatukset, joita mielessäsi pyörii eivät ole omiasi, vaan sairauden aiheuttamia vääristymiä. Niistä ajatuksista voi olla vaikea päästä eroon ilman apua ja tukea ja siksi onkin hienoa, että lähdit tänne kirjoittamaan. Oletko pystynyt kertomaan näistä ajatuksista ja ahdistuksestasi kellekään lähipiirissäsi? Miltä se ajatus sinusta tuntuu?

Kerrot jännittäväsi terkkarin tarkastusta ja puntaria, ja ymmärrän että tilanne varmasti tuntuu pelottavalta, että joku saisi tietää. Terkkari on kuitenkin koulussa oppilaita varten, eikä hänen tehtävänään ole tuomita vaan tunnistaa oppilas ja tilanne, joka vaatii aikuisen puuttumista ja apua. Sinä ansaitset saada tukea ja apua itsellesi, jotta pääsisit takaisin kiinni siihen elämään ja oloon, jota nyt toivot itsellesi. Se on mahdollista saavuttaa, kunhan vain rohkaistut pyytämään apua itsellesi.

Me kaikki ansaitsemme elää maailmassa, missä ihmisen painolla tai koolla ole itselle tai muille merkitystä. Terveellinen ja onnellinen elämä koostuu aivan muusta. Meistä jokainen on hyvä ja arvokas juuri omana itsenään, jokainen omassa ainutlaatuisessa kehossamme.

Muistathan, että myös me Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa olemme tukenasi, jos haluat jutella. Meillä voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella.

Tsemppiä ja rohkeutta sinulle <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Ahistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top