Siirry sisältöön
Outo (ko?)

Hellurei
Eli siis aina jos mä sanon äitillä vaikka että mulla on pää kipee yms nii se on aina vaan silleen että kyllä se paranee ennen ku meet naimisiin ja tuo lause ärsyttää tosi paljon koska entä jos en haluaiskaan mennä naimisiin nii se ei oikeen oo oikeen keino sanoo noin. Ja sitte aina kun puhutaan nii se puhuu aina kaikesta mitä en pysty/osaa/halua tehä ja se ei ikinä esim kehu mua vaan se aina keksii jotain kritiikkiä ja sekin vähän ärsyttää nii mitä mun kannattais tehä ettei esim ärsyttäis niin paljo?
Ja kiitos jo etukäteen niille jotka viitsivät vastata🙃

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi! Onpa kurjaa, että äidilläsi ei ole tapana kehua sinua, vaan enemmän kritisoi tekemisiäsi. Ymmärrän hyvin, että olisi välillä mukava kuulla kehuja kaikesta hyvästä, mitä olet tehnyt tai edes hyvästä yrityksestä.

Olet oikeassa siinä, että itse naimisiinmeno ei vaikuta moneenkaan asiaan. Se on vain juridinen sopimus – ei takuu siitä, että sen jälkeen olisi asiat eri tavalla. Ihmissuhde tai ihmisen oma vointi voi olla hyvä tai huono riippumatta siitä, onko avioliitossa vai ei.

Olisi tosi tärkeää, että äitisi tietäisi, miten nuo asiat koet. Pystyisitkö sanomaan hänelle joskus, että olisi mukavaa, jos hän joskus kehuisi sinua jostain? Tai että sinusta tuntuu siltä, ettei hän koskaan kehu sinua? Ja että et välttämättä mene koskaan naimisiin ja voit silti elää aivan onnellisen elämän?

Parasta olisi, jos ottaisit nuo asiat esiin joskus, kun on rauhallinen hetki ettekä juuri silloin puhu noista asioista. Vaikka äitisi ryhtyisikin puolustuskannalle, niin uskon, että hän kuitenkin jäisi pohtimaan asiaa. Älä siis lannistu, vaikka vastaanotto ei heti olisikaan kovin myönteinen. Voit myös palata siihen joskus toiste uudestaan, jos ensimmäinen kerta ei tuota toivottua tulosta. Jotkut tavat ovat tiukassa ja vaatii ihmiseltä opettelua, ennen kun ryhtyy toimimaan luonnostaan toisin.

Toivottavasti äitisi kuitenkin ennen pitkää ymmärtää toiveesi eivätkä nämä asiat tuottaisi sinulle jatkossa enää pahaa mieltä.

Voit soittaa meille numeroon 116 111 tai tulla chattiin juttelemaan kanssamme. Lisäksi meillä on täällä Nuortennetissä myös kirjepalvelu, johon voit kirjoittaa. Juttelemme mielellämme kanssasi ja kaikki palvelumme ovat sinulle täysin maksuttomia.

Voi hyvin!
Terveisin
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Äidin käytös?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top