Siirry sisältöön
Feeniks

Mulla on ollut tämmöinen tilanne siitä asti kun sain puhelimen eli nyt 2 vuotta, että äiti vihaa mua jostain syystä. Nyt se on vaan voimistunut. Me kokoajan huudetaan toisillemme. Esim tällaisista asioista kuin että mun pitäis antaa mun tavaroita pikkuveljille, jotka hajottaa AIVAN KAIKEN. Ihan oikeasti. Peliohjeetkin on monet kadonneet niitten masuun🫣😬🤯. Tai sitten sellaisesta että saanko ostaa omalla rahalla karkkia.
(tähän sellanen välikysymys että ostatteko omalla rahalla karkkia yms.)
Okei, mun mielestä äiti ajattelee joissain asioissa väärin, eikä hän ota huomioon mun mielipidettä. Jos edes yritän sanoa vastaan niin mulle huudetaan että TURPA KIINNI JA OO HILJAA!!!

Tänään meillä tuli taas riitä just tosta että saanko ostaa omalla rahalla edes joskus karkkia, niin äiti totesi yllättäen näin: ”Jotenkin aina kun näen sinut, niin tekee mieli laittaa peltorit eli kuulosuojaimet päähän!” Ja sitten jotain että EN JAKSA SUA
Ja huutaa rähjää ihan turhista asioista.

Ja nyt mua väsyttää tosi paljon nykyään ja oon tosi surullinen aina. En vaan jaksa enään. Mua syytetään joka päivä kotona jostakin ja huudetaan. Mitä mä teen? Lähenkö mä pois äidin toiveiden mukaan?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Feeniks,

Kiitos viestistäsi ja olipa hyvä, että kirjoitit tänne Nuortennetin keskustelupalstalle!

Kuulosti kurjalta, millä tavalla äitisi on huutanut ja puhunut sinulle. Ymmärrän hyvin, että sinulla on varmasti ollut väsynyt ja surullinen olo.

Vaikka perheenjäsenten kesken välillä tuleekin erimielisyyksiä, niin olisi tärkeää, että asiat saisi keskusteltua ja sovittua. Omien mielipiteiden esittäminen on myös tärkeää ja sinulla on oikeus siihen. Jos jotakin asiaa ei voi tehdä tai toteuttaa, niin sinulla on kuitenkin oikeus saada perusteltu vastaus, miksi aikuinen ajattelee asiasta toisin.

Joskus myös aikuisetkin saattavat sanoa asioita, joita eivät tarkoita ja taustalla voi olla esimerkiksi väsymystä tai kiireitä. Uskon, että olet äidillesi varmasti tärkeä ja rakas kaikesta huolimatta. On kuitenkin kurjan kuuloista, että olet kuullut äidiltäsi noin ikäviä kommentteja ja sinulla on oikeus tuntea niistä pahaa mieltä. Sinulla on oikeus kokea olosi hyväksi ja turvalliseksi kotonasi, vaikka erimielisyyksiä välillä tulisikin.

Olet viestissäsi tosi taitavasti kertonut, miltä sinusta tuntuu. Miltä sinusta tuntuisi ottaa nämä samat ajatukset puheeksi äitisi kanssa? Joskus puhuminen voi tuntua vaikealta, niin silloin voi kokeilla myös esimerkiksi kirjeen kirjoittamista. Voit hyvin myös vaikka näyttää tämän kirjoittaman tekstisi hänelle.

Joskus taas voi tuntua helpommalta jutella jonkun toisen läheisen aikuisen kanssa. Tällainen aikuinen voi olla esimerkiksi joku sukulainen tai joku toinen aikuinen, joka tuntuu sinulle luotettavalta ja turvalliselta. Myös koululla omista huolistaan voi kertoa esimerkiksi opettajalle, terveydenhoitajalle tai kuraattorille. Pääasia, ettei jää yksin asioita pohtimaan. Oletkin tehnyt jo tosi hienosti, kun kirjoitit tänne!

Jos haluat jutella anonyymisti luotettavan aikuisen kanssa, niin meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi soittaa myös. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Kaikki kanavamme ovat aina ilmaisia, luottamuksellisia ja nimettömiä. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Paljon voimia tulevaan syksyyn!

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Just Me✨

Toivottavasti sä ja äitisi voitte paremmin. Onko tilanne muuttanut yhtään? Saitko sanottua asiasi äidillesi?
Tsemppiä! <3

Vastaa aiheeseen: Äidin viha

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top