Siirry sisältöön

Ainoa syy, miks en tee [osa tekstistä poistettu], on se, kuinka surulliseks mun läheiset tulis

Kuolema

Oon kohta 16v tyttö, joka haluis oman elämän päättyvän. Tiiän, et oon vitun nolo läski ärsyttävä tyyppi, jota ei kukaan kestä. Sellane mä oon. Mut tiiän, et mun läheiset tulis surullisiks jos mä [osa tekstistä poistettu], nii sen takii en tee sitä. Mä ajattelen silti kuolemaa melkein kokoajan ja haluisin että mun kärsimys loppuis. Vittu, mä en kestä!
Mä btw itken nyt tässä samalla.
Muute, mä oon ollu mielisairaalas. Se oli paska paikka.
VITTU MÄ EN KESTÄ, HALUISIN VAA [osa tekstistä poistettu]

(Sori huutaminen, mut mua ahistaa.😔)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei sinä,

Aluksi haluan lähettää sinulle lämpimän halauksen ja kertoa, että sinulla on väliä. Sinulla ja elämälläsi on merkitystä ja olet hyvä juuri sellaisena kuin olet. Olemme sitten minkä kokoisia, näköisiä tai luonteeltamme minkälaisia tahansa, meistä jokaisella on yhtäläinen oikeus voida hyvin ja saada apua.

Kerrot, ettet halua satuttaa itseäsi, koska et halua, että läheisesi tulisivat surullisiksi. Olen iloinen puolestasi, että ympärilläsi on ihmisiä, jotka ovat sinulle rakkaita ja joille olet varmasti myös rakas ja tärkeä. Rakkaat ihmiset ovatkin hyvä syy hakea itselleen apua ja tukea ja toivon, että saat heiltä myös tukea avun hakemiseen.

Se, että ajattelet kuolemaa ja itsesi satuttamista, kertoo siitä, että olosi on niin raskas ja vaikea, ettet pärjää yksin. Kerrot myös olleesi mielisairaalassa, joten oletan että olet ollut jo hoidon ja avun piirissä ja toivon että olet sitä edelleen. Ikävä kuulla, että sinulla on hoidosta huonoja kokemuksia. Toivon kuitenkin, ettei nämä kokemukset estä sinua ottamasta vastaan apua ja tukea. Sinä ansaitset voida paremmin.

Yritä olla armollinen itsellesi, et voi pahalle olollesi mitään etkä ole siihen syypää. Ympärilläsi on ihmisiä, jotka osaavat ja haluavat auttaa sinua voimaan paremmin. Toivon, että rohkaistut kertomaan ajatuksistasi heille tai vaikka näyttämään tänne kirjoittamasi viestin.

Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa olemme tukenasi, jos sitä tarvitset. Olemme joka päivä auki ja meille voi jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella. Lisäksi samassa numerossa päivystää arki-iltaisin klo 20–24 nuorten Tukilinja, sieltä saa apua ja tukea pahan olon hetkellä.

Ethän jää yksin pahan olosi kanssa <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Ainoa syy, miks en tee [osa tekstistä poistettu], on se, kuinka surulliseks mun läheiset tulis

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top