Siirry sisältöön
Prinsessa Tuhkimo Prinsessa Ruusunen Prinsesssa Lumikki.👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸🏻👸

Mun äiti ei usko että mun isä sano että se haluu tappaa mut.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä kun kirjoitit asiasta. Olen tosi pahoillani, että olet joutunut tuollaisen uhkauksen kohteeksi eikä äitisi usko sinua. Voin vain kuvitella, kuinka peloissasi varmasti olet. Voi olla, ettei äitisi haluaisi uskoa isäsi käyttäytyvän tuolla tavalla ja siksi ummistaa silmänsä asialta. Yhtä kaikki, olet tehnyt aivan oikein kertoessasi tuosta uhkauksesta.

Nyt pitäisi löytää joku toinen aikuinen, jolle voisit kertoa asiasta. Olisiko sinulla jotakuta toista, läheistä aikuista elämässäsi? Joku isovanhempi, setä, täti tai kummi? Jos ei, niin olisi hyvä kertoa tuosta tilanteesta jollekin koulun ammattilaiselle, kuten kuraattorille tai terveydenhoitajalle. Olisi tärkeää, että joku puuttuisi isäsi toimintaan. Sinun kuuluisi saada olla turvassa hänen seurassaan eikä ole oikein, että joudut pelkäämään tai kuulemaan uhkauksia hänen taholtaan.

Jos joskus pelkäät hänen seurassaan, lähde johonkin turvalliseen paikkaan (omaan huoneeseen, vessaan, ulos tai kaverille) ja soita hätäkeskukseen. Sieltä lähetetään joku tarkistamaan, että olet kunnossa ja että isäsi ei vahingoita sinua.

Toivon, ettet edelleenkään jää yksin tilanteesi kanssa. Olet tehnyt aivan oikein, kun olet kertonut asiasta äidillesi. Voit vaikka ottaa asian puheeksi uudestaan hänenkin kanssaan ja sanoa, että sinua harmittaa, ettei hän uskonut sinua ensimmäisellä kerralla. Toivottavasti myös äitisi ottaa sinut vakavasti ja huolehtii turvallisuudestasi.

Jos haluat jutella asiasta kanssamme lisää, niin voit soittaa ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen milloin vain ja niin monta kertaa kuin haluat. Vastaamme sinulle numerossa 116 111 arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20. Meillä on lisäksi täällä Nuortennetissä chat (auki joka ilta klo 17-20) sekä nettikirjepalvelu. Olet tärkeä, ethän jää yksin!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Äiti ei usko

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top