Siirry sisältöön
personfrom…

moi, en siis nyt tiiä oisko tää pitäny kirjottaa jonnekin muualle. sanokaa jos ois.

mun äiti ja ”isäpuoli” on ollu yhessä nyt n. 2-vuotta, ja niillä on ollu välillä riitoja, jotkut niistä(monta kertaa) on johtanu siihen et ollaan menty mummille asumaa hetkeks. ja äiti on lupaillu et se hankkis meille uuden kämpän. mut ei se oo niin tehny ja aina ollaan päädytty takas kotiin. musta välillä tuntuu et äiti ei uskalla jättää sitä tai jotain. ja vaikka se haluiskin ehkä niin välillä tuntuu et se ei oikein ees välitä siitä miltä musta ja mun veljestä tuntuu. kerran isä oli soittanu sossuun ja kysyny et uskaltaako se viedä meidät kotiin äidille. vaikka se mitä meillä sielä tapahtuu ei kuuluiskaan sille ja se meinas et oltaisiin oltu isällä kunnes äiti sais sen asiat kuntoon. mut se ei tapahtunut. mut äiti ei suostunu soittaa sinne niin et isä ois puhelussa mukana. se mitä me oltiin sossulle sanottu isän kaa oli et, [Osa tekstistä poistettu], äiti sano et oltiin ylireagoitu siitä, ja vaikka sanottiin et ei haluta olla kotona ja et välil pelätään siel. [Osa tekstistä poistettu] ja en tiiä jos sanottiin niille tai ei mut sillä ainakin oli alkoholin kaa jonkun näkönen ongelma mutta ei enään. mut niistä riidoista niin se yleensä syyttää mun äitiä siitä et se ei tee mitään ja valittaa asioista. ja se taitaa myös olla aika itserakas tai siltä tuntuu. et toi aihe taitaa aina jotenki liittyy niihin riitoihin vaik aina ei ois ihan samanlaisia riitoi. taas eilen illalla ne riiteli ja päätin et meen mummille, mut sitten aamulla olin vielä miettinyt asiaa ja päätin olla kotona ainakin viel yhen päivän ja kattoo mitä äiti tekee. en haluis olla kotona kun mä tiiän et äiti ei aio tehä varmaa mitään ja et ei se ”isäpuoli” muutu itekkään. vaikka välillä saattais olla pitkiäkin aikavälejä et ne ois sovussa ja et kotona saattais olla kivaa. mut en mä jaksais sitä et mikään ei muutu kotona ja et kokoaika on sitä samaa sirkusta, riita sopu riita sopu jne. kertokaa mitä mieltä ootte ja mitä pitäis tehä. mä tiiän et tää ei oo kovinkaan iso ongelma mut ajattelin kysyä.
sori jos oli liian pitkä teksti.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Ja kiitos viestistäsi! Olipa hyvä, että kirjoitit tänne!

On tosi ikävä kuulla, että olet joutunut todistamaan aikuisten välisiä riitoja ja kuinka monet niistä kerroista ovat johtaneet siihen, että olette menneet mummin luokse asumaan hetkeksi. Onpa hyvä, että mummin luokse on pystynyt menemään, mutta kodin kuuluisi silti olla sellainen paikka, josta ei tarvitse paeta. Sinulla on oikeus kokea olosi kotona aina hyväksi ja turvalliseksi. Vaikka tulisikin aikoja, että on sopuisaa, niin aikaisemmat riidat voivat silti olla mielessä ja tuoda turvatonta oloa tulevaisuuteen liittyen.

Jos aikuisten väliset riidat aiheuttavat pelkoa ja turvattomuutta sekä sisältävät vakavaa uhkailua, niin silloin aikuiset itse saattavat tarvita tukea ja apua tilanteeseen. Aina aikuisetkaan eivät välttämättä osaa kuitenkaan itse ajatella, että tilanteeseen olisi hyvä saada apua, vaikka toinen perheenjäsen näkee tilanteen vakavuuden.

Pohdit, mitä sinun tulisi tehdä ja tärkeintä olisikin, että sinun ei tarvitsisi jäädä yksin tilanteen kanssa. Kerrothan aina läheisille aikuiselle, jos tilanne on haastava kotona? Aikuisten tehtävänä on huolehtia, että sinulla on hyvä ja turvallinen olla. Isäsi ja mummisi tietävät tilanteesta ja isäsi onkin sosiaalipalveluihin ollut aikaisemmin yhteydessä. Jos tilanne jatkuu ja kotona äidin luona on turvaton olla, niin sosiaalipalveluihin voi olla aina uudestaan yhteydessä.

Koulun puolelta on mahdollista saada tukea myös haastaviin perhetilanteisiin. Esimerkiksi opettaja, kuraattori tai terveydenhoitaja ovat tottuneet työssään kohtaamaan monenlaisia tilanteita ja osaavat olla tukena oppilaille. Nyt tosin koulu on ihan pian päättymässä ja kesäloma pian alkamassa, joten en osaa sanoa, onko esimerkiksi kuraattorille tai terveydenhoitajalle mahdollista saada aikaa.

Jos haluat joskus jutella anonyymisti jonkun luotettavan ja turvallisen aikuisen kanssa, voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen. (p. 116 111). Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Kaikki palvelumme ovat ilmaisia, luottamuksellisia ja nimettömiä. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Oli tosi hienoa ja rohkeaa, että jaoit asian täällä. Ethän jää yksin asian kanssa!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: äiti ja ”isäpuoli”

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top