Siirry sisältöön
ärsyttää

Mun äiti jatkuvasti lainaa multa rahaa ja ei sit ikinä maksa takasin mitään. En haluis ees hankkii kesätöitä tai mitään koska tiiän et heti kun saisin työn nii se tulis taas kinuumaan multa rahaa vaikka sillä on itelläänki työ josta se saa hyvää palkkaa. En yhtään käsitä mihin se ne omat rahat käyttää ku pitää aina tulla kyylää mun rahoja.
Nyt se haluis multa 200€ mutta mulla ei ees oo niin paljoo ku oon käyttäny niit mun rahoja ite. Mitä mä oikeen teen ku en haluis yhtään antaa sille mitään mut ku se vaan jankuttaa siitä jatkuvasti joka on ahdistavaa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Onpa kinkkinen tilanne. Rahat ovat sinun eikä sinun tarvitse antaa niitä, jos tarvitset niitä itse varsinkin, jos äidilläsi ei pitäisi olla taloudellisia huolia. Oletko merkannut ylös kaikki hänen lainaamansa summat niin, että pystyt jossain vaiheessa pyytämään niitä takaisin?

Ymmärrän, että olet puun ja kuoren välissä, jos äitisi sanoo tarvitsevansa rahaa ja pyynnöstä on vaikea kieltäytyä. Uskon kuitenkin, että hän keksii jonkun toisen keinon selviytyä tilanteesta, jos et lainaa hänelle rahaa. Voit hyvin sanoa, että et pysty lainaamaan tai että tarvitset rahasi itse.

Pidemmän päälle tilanteeseen olisi kyllä hyvä saada jokin ratkaisu niin, että hän ei enää jatkossa pyytäisi sinulta rahaa, vaan ratkaisisi nuo tilanteet jollain toisella tavalla. Onko sinulla jotakuta läheistä aikuista, jolle voisit asiasta kertoa ja joka voisi puhua puolestasi (tai sinun kanssasi) äidillesi tuosta asiasta? Onko sinulla esim. toista vanhempaa, isovanhempaa, kummia tai tätiä, jolle voisit asiasta puhua?

Toivottavasti asiaan löytyy jokin ratkaisu.
Kaikkea hyvää sinulle,
toivottaa Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Äiti kinuu rahaa koko ajan

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top