Siirry sisältöön
Itkunpartaalla

Oon 14v tyttö ja mul on lievää/keskivaikeaa aknea (otsassa, poskissa, leuassa). Oon kokeillut Aco Spotless sarjasta sitä putsaria ja toneria ja molemmat kuivatti naamaan niin etten pystyny hymyilee ilman että iho halkeili. Oon myös kokeillut smuutiskin kiwi cleanseria ja sitä öljybalmia ja neki kuivatti ihon kokonaan. Cerave hydrating cleanseria oon myös kokeillut, joka ei tehnyt mitään pahaa tai hyvää iholleni tai aknelleni, pelkästään kosteutti. Humektania kokeilin ja ei tehnyt mitään, ei edes tuntunut kunnolla kosteuttavan. Apua siis tartten!

Aknellinen

Moi, oon 12-vuotias tyttö ja mulla on ollu varmaan 2-3.luokasta asti finni-ongelmaa. Ennen ei oo kauheesti häirinnyt, mutta nyt on jo alkanut ulkonäkö vähän enemmän kinnostaan. Ennen oon käyttäny vaan aamusin vedellä ja iltasin joko vedellä tai puhdistusaineella ja humektan päälle. Ei oo aittanut. Nyt kuukausi sitten käytiin terkkarissa näyttämässä ja antoi reseptillä apteekista 3 kuukauden kuurin sellaista acnatac-nimistä geelimäistä ainetta, jota laitetaan illalla ja aamulla kosteusvoide. Eli terkkarissa kannattaa käydä näyttämässä, jos kovasti häiritsee.

Verkkari

Moikka!

Hienoa, että tulit kysymään täältä vinkkejä! Kerroit, että sinulla on lievää ja keskivaikeaa aknea, jota olet yrittänyt hoitaa erilaisilla ihonhoitotuotteilla. Kerroit, että mitkään kokeilemistasi tuotteista eivät ole olleet sopivia ja kaipaisit apua tilanteeseesi.

Akne on hyvin yleinen ihosairaus, lähes 80 %:lla on aknea jossain vaiheessa elämää ja se usein esiintyykin murrosiässä. Lievää aknea voi koittaa helpottaa itsehoidolla, kuten säännöllisellä kasvojen pesulla ja apteekista saatavilla ihonhoitotuotteilla, joita kerroitkin kokeilleesi. Aknen hoidossa kannattaa kuitenkin hakeutua matalalla kynnyksellä lääkäriin, sillä on olemassa erilaisia tehokkaita hoitoja aknen oireisiin. Toimiva ja aikainen hoito voi myös estää esimerkiksi arpien muodostumista.

Voisitko käydä juttelemassa iho-oireistasi esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa? Sen avulla hän voisi auttaa sinua eteenpäin tilanteen kanssa ja saisit apua aknen hoitoon. Jos terveydenhoitajalla käyminen jännittää, niin voisitko kysyä vanhemmiltasi, jos he voisivat varata sinulle ajan lääkäriin kanssasi? Juttelemalla heidän kanssa, annat heille mahdollisuuden olla tukenasi ja auttaa sinua löytämään sinulle sopivan hoidon iho-oireisiin.

Jos aknen hoito mietityttää, voit lukea esimerkiksi täältä Nuortennetin toimittajan omia kokemuksia: https://www.nuortennetti.fi/2023/03/kokemukseni-aknen-hoidosta/
Voit myös aina soitella luottamuksellisesti sekä anonyymisti missä tahansa asiassa meidän ilmaiseen Lasten ja Nuorten puhelimeen (puh. 116 111) tai kirjoitella chatin ja nettikirjeen välityksellä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/lasten-ja-nuorten-chat/

Oikein paljon lämpöä ja aurinkoa sinulle loppukevääseen! <3

Vastaa aiheeseen: Akneen apua!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top