Siirry sisältöön
rainbow

Heipähei!
Kirjottelen tänne taas pitkästä aikaa, tai no oonha mä muille vastaillu mut omaa keskusteluu ei oo aikoihin tullu.

Olin avo-osastolla just 2 viikkoo.
Mut siis nää menee nyt kesälomalle muutamiks viikoiks yms.
Mul on lääkitys. (2 eri lääkettä) ja ne on molemmat maksimeissa. 200mg masennus lääkettä ja 50mg ahistuslääkettä.
Että noi on sit ny kunnossa.

Mutta sitte aiheeseen.
[Osa tekstistä poistettu]
Mun vanhemmat ofc sai tietää siitä eikä ne tehny asialle mitään.
Mul on huonot välit mun vanhempien kanssa. (vielä paskemmat mun mutsin kaa)

En tiiä…
[Osa tekstistä poistettu]
Mut juuuuuuuuuuuuu

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei rainbow,

Kiitos, kun kirjoittelit taas! Moderoin tekstistäsi pois itsetuhoisuuteen viittaavia kohtia, mutta olen kyllä lukenut tekstisi ihan kokonaan.

Oli ikävää ja huolestuttavaa kuulla voinnistasi. Hyvä, että olet saanut hoitoa ja sinun ehdottomasti tulee vielä saadakin sitä, jos sinulla on noin voimakkaat itsetuhoiset ajatukset. Kun voi huonosti, niin silloin voi olla vaikea nähdä mitään hyvää ja elämisen arvoista elämässään, mutta silloin se on merkki siitä, että pitää saada apua. Yksin ei tarvitse, eikä pidäkään jaksaa. Joskus se tie kohti parempaa voi olla pitkä ja vaikean tuntuinen, mutta sinulla on mahdollisuus vielä voida hyvin.

Koska olet ollut hoidossa, niin onko sinulla itselläsi tiedossa joku taho, mihin ottaa yhteyttä nyt, kun sinulla on itsetuhoisia ajatuksia? Nyt olisi tärkeää, että voisit ihan rehellisesti kertoa voinnistasi ja ajatuksistasi sinua hoitavalla ammattilaiselle. Voi olla, että nyt kesäaika saattaa vaikuttaa siihen, miten sinne saa yhteyttä. Tiesithän, että aina voi soittaa myös itse hätäkeskukseen (112), jos tulee itselle niin paha olo, että meinaa tehdä itselleen jotakin?

Kerroit, että sinulla on huonot välit vanhempiisi ja oli ikävä kuulla, että he eivät tehneet mitään silloin, kun olit itsetuhoinen. Jos sinusta tuntuu, ettei vanhemmille voi puhua, niin tuleeko sinulla mieleen jotakin toista läheistä aikuista, kenet koet turvalliseksi ja luotettavaksi? Oli se aikuinen kuka tahansa, niin nyt olisi tärkeää, että joku saisi tietää todellisen vointisi.

On tosi hienoa, että olet rohkeasti täällä kertonut voinnistasi. Jos haluat jutella vielä lisää anonyymisti ja luottamuksellisesti, niin meille voi myös soittaa ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Olet tärkeä ja arvokas! <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Älä lue jos alkaa ahistaa :D

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top