Siirry sisältöön
En tiedä

Minulla on yksi kuva netissä joka leviää ja tekis mieli tehdä itselle jotain sen takia

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.
Kiitos viestistäsi. Hienoa, ettet jäänyt asiaa yksin pohtimaan.

Ymmärsin viestistäsi, että netissä leviää alastonkuva sinusta, josta koet nyt pahaa oloa. Haluan aloittaa kertomalla sinulle, että sinä et ole tässä tapauksessa tehnyt yhtään mitään väärää. Toisen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen, esimerkiksi kuvan jakaminen ilman lupaa, on Suomen laissa rikos. Eli henkilö tai henkilöt, jotka ovat levittäneet kyseistä kuvaa on he, joka ovat tehneet tässä tapauksessa väärin ja rikoksen.

Ymmärrän, että tilanne voi tuntua sinusta ahdistavalta ja haluankin siksi vielä painottaa, että sinä et ole tehnyt mitään väärää ja toivon, ettet jää asiaa yksin pohtimaan. Sinä et ole ansainnut sitä, että kukaan kohtelisi sinua huonosti jakamalla kuviasi, etkä sinä ole ansainnut rangaistusta tekemällä itsellesi mitään mikä satuttaisi sinua. He jotka ovat kuvaa levittäneet ovat he joiden kuuluu kantaa asiasta vastuu ja saada siitä rangaistus, etkä sinä.

Kannustan sinua kertomaan tapahtumasta vanhemmillesi tai jollekin muulle turvalliselle aikuiselle. Asiasta kertominen helpottaa varmasti omaa oloasi ja yhdessä voitte miettiä, miten toimitte asian kanssa. Jos asian kertominen tuntuu vaikealta, voit vaikka alustaa kertomalla, että sinulla on jotakin kerrottavaa mutta koet sen vaikeaksi. Vaihtoehtoisesti voisitko, vaikka miettiä kirjoittavasi tekstiviestin tai kirjeen, jossa kerrot tapahtuneesta?

Lähimmäisesi ymmärtävät ja haluavat auttaa sinua. Toivonkin, että uskallat ottaa apua vastaan.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: alastonkuvat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top