Siirry sisältöön
henkilö

mä oon noin 170cm pitkä. mä oon aina ollut vähän pyöreä, mutta viimeisen vuoden aikana mä oon laihtunut. kävin kesällä vaa’alla ja painoin sillon 55kg. nyt mä painan 49kg. mulla ei oo mitään syömishäiriöö (mä rakastan ruokaa, syön tälläkin hetkellä kakkua). liikun saman verran kuin kesällä. mulla ei oo mitään sairautta ja olin siis pari viikkoo sitten verikokeissa. mulla oli kasvupyrähdys pari vuotta sitten, eli tää ei voi johtuu siitä. miksi mä painan näin vähän?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei henkilö!

Kiitos viestistäsi ja onpa hienoa lukea, kuinka haluat pitää omasta hyvinvoinnistasi ja terveydestäsi huolta! Pohdit viestissäsi laihtumistasi, vaikka syöt ja liikut normaalisti kuten ennenkin. Kerrot laihtuneesi viime kuukausien aikana etkä keksi syytä laihtumiselle, joka nyt huolettaa sinua.

Viestistäsi ei käy ilmi ikääsi, mutta oletettavasti olet nuoruusiässä ja näin ollen myös murrosikä on sinulla todennäköisesti alkanut. Kehomme muuttuu ja muokkaantuu läpi elämän ja erityisesti murrosiän aikana painomme, pituutemme ja muotomme kokevat hormonien vaikutuksesta isojakin heittelyitä ja muutoksia ja tämä kaikki on täysin normaalia. Asia kuitenkin selvästi sinua pohdituttaa ja onkin hyvä, että otat asian nyt puheeksi.

Kerrot käyneesi verikokeissa, onko terveydentilaasi tai laihtumistasi tutkittu siis enemmänkin? Oletko jutellut huolestasi kotona vanhemmillesi tai esimerkiksi koulussa terveydenhoitajalle? On tärkeää, että saat aikuisten tukea tässä asiassa, jotta huolesi ja mielesi kevenee ja voit taas keskittyä muihin asioihin kuten kavereihin ja koulunkäyntiin!

Kaikkea hyvää syksyysi toivotellen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: alipainoisuus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top