Siirry sisältöön
vitunh juoppo

onko alkoholimyrkytyksellä psysyviä vaikutuksia kehoo tai niinku palaako muistot ja muisti koskaa takas. ja pystyykö ryyppää enää vai pitääkö pitää taukoo. oon 15 nii kuolenko jos vedän rapakännejä enää.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos tärkeästä kysymyksestäsi! On hienoa, että lähdet pohtimaan tätä asiaa ja sitä, pitäisikö pitää taukoa juomisesta. Suosittelen sitä lämpimästi!

Alkoholimyrkytys on vakava tila varsinkin toistuvana ja kertoo siitä, että kehosi ei pysty käsittelemään juomaasi alkoholin määrää. Lisäksi nuoren elimistö, kuten aivot ja hermosto, kehittyvät vielä ja näin ollen haittavaikutukset ovat moninkertaiset verrattuna aikuiseen. Vaikka myrkytystila katoaa vähitellen, alkoholin takia menettämäsi muistot eivät välttämättä palaa koskaan, ja se voi aiheuttaa ahdistusta ja huonoa fiilistä. Päihteidenkäyttöön liittyy lisäksi monia muita riskejä, kuten tapaturmat, muistinmenetykset, rahan meno, huono fiilis sekä päihderiippuvuus.

Pääset lukemaan lisää tietoa päihteidenkäytöstä ja niiden riskeistä täältä Nuortennetistä: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/paihteet/ Kokeile rohkeasti juomisen tilalle jotain muuta, mikä sinua kiinnostaa ja innostaa! Mikä se sinun kohdallasi voisi olla?

Kaikkea hyvää sinulle toivoen,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: alkoholimyrkytys vaikutukset

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top