Siirry sisältöön
Anorektikko(ko)?

Minulla todettiin jokin aika sitten anoreksia [osa tekstistä poistettu] Onko minusta tulossa bulimikko vai onko tämä normaali vaihe parantumisessa?

MLL Ylläpito

Hei,

valitettavasti en voi julkaista koko tekstiäsi sen sisällön vuoksi, mutta haluan kuitenkin vastata sinulle, koska asia on tärkeä.

On hyvä, jos olet saanut apua sairauteesi! Toivottavasti saat riittävästi tukea paranemisen tiellä. Ota kaikki se vastaan, mitä tarjotaan, sillä syömishäiriöstä toipuminen voi viedä aikaa ja tuen kanssa siitä voi olla helpompi selvitä. Sinun ei myöskään tarvitse kamppailla yksin, vaan ansaitset hoitoa ja tukea.

Kuulostaa tosiaankin hyvin normaalilta paranemiseen liittyvältä oireelta tuo, mitä kuvasit. Kroppasi ja koko elimistösi on ollut tosi kovilla liian vähäisen ravinnon vuoksi ja se on jopa sekaisin. Se on turtunut näläntunteeseen, koska on sairauden vuoksi joutunut olemaan puutoksessa. Nyt kun elimistösi saakin enemmän ravintoa, toivottavasti jo niin paljon, kuin sen tulisikin saada, se suorastaan huutaa sitä ravintoa, kun sille vihdoin sitä suodaan. On myös tyypillistä, että kun annat pitkästä aikaa itsellesi luvan syödä, sitä syömistä on vaikea lopettaa ja hillitä. Se on aivan normaalia, koska sairautesi on pitänyt sinua tiukasti otteessaan.

Älä kuitenkaan huoli, näläntunteesi ja syömisvimmasi kyllä tasaantuu. Opit jälleen ajan kanssa kuuntelemaan elimistöäsi ja itseäsi sekä sen, että nyt yhdellä kerralla ei tarvitse vetää niin paljon, koska syöminen on sallittua kolmen tunnin päästä, viiden tunnin päästä, huomisaamuna ja niin edelleen… Moni syömishäiriöstä toipuva kokee siis aivan samanlaisia toipumiseen liittyviä oireita/haasteita, kuin sinäkin.

Alkuun sinua varmasti ahdistaa ja mietityttää tämä muutos ja syömisvimma sekä mahdollinen painonnousu. Tähän kaikkeen olisi tärkeää, että saisit sitä keskustelutukea, ettei se takaraivossa jyskyttävä syömishäiriöpeikko saa valtaa ja sinut uskomaan sen valheita. Se ei ole helppoa, mutta aivan varmasti pystyt siihen! Usko minua, tämä taistelu on elämäsi tärkein, ainakin yksi tärkeimmistä! Juuri nyt se tärkein, koska kyseessä on terveytesi, elämäsi ja onnellisuutesi. Ehkä olet jo huomannutkin tai ainakin tulet huomaamaan, miten paljon paremmin mielesi ja kehosi voi, kun se on ravittu.

Voit myös kirjoittaa nettikirjepalveluun pitemmin, josta saat aikuisen vastauksen. Siellä on nyt kesällä ruuhkaista, mutta parhaan mukaan ruuhkaa puretaan.

Vastaa aiheeseen: Anoreksia vai bulimia?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top