Siirry sisältöön
👏👏👏👏👏👏

En jaksa enää tätä! Mun elämän ihan jokainen asia on pilalla ja ihan paskaa!! SIIS OIKEESTI JOKAINEN!! Vihaan itteeni ja mun elämää ja oikeesti haluun kuolla tai olla joku toinen, mut kukaan ei ikinä ota sitä tosissaan tai kuuntele mua ni tosi kiva! [Osa tekstistä poistettu] Ihan paskaa kaikki ja mikään ei kiinnosta mua enää yhtään! [Osa tekstistä poistettu]

PS. Ymmärtäkää nyt jo että en voi puhua kellekään ja kukaan ei auta mua [Osa tekstistä poistettu] Ette te voi mua enää auttaa yhtään missään!!!!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos, kun laitoit viestiä ja purkasit tähän ajatuksiasi. Moderoin viestistäsi joitakin kuolema-ajatuksiin liittyviä kohtia pois, jotta ne eivät järkytä muita lukijoita. Olen kuitenkin lukenut viestisi kokonaan.

En tiedä, mitä kaikkea elämässäsi on tapahtunut, mutta kuulostaa siltä, että sinulla on tällä hetkellä tosi paha olla ja valtavasti kuormaa harteillasi. Kun on tosi huono olla ja on tapahtunut ikäviä asioita, niin joskus mieli voi mennä niin synkäksi, ettei näe enää hyvää ja elämisen arvoista missään. Tuosta on kuitenkin mahdollista päästä vielä ylös, vaikka ajatus siitä tuntuisikin tällä hetkellä mahdottomalta. Yksin sinun ei kuitenkaan tarvitse, eikä pidäkään olla. Pahaan oloon ja itsetuhoisiin ajatuksiin on aina saatava apua!

Kirjoitit, että et voi puhua kenellekään, eikä kukaan auta sinua. En tiedä, millaisia kokemuksia sinulla on ollut ja oletko yrittänyt saada apua joltakin. Ikävä kuitenkin kuulla, että sinulla on tuollainen olo. Toivon kovasti, että jaksaisit vielä hakea apua itsellesi. Sinulla on oikeus saada tukea sekä tulla kuulluksi. En tiedä, oletko yrittänyt saada apua ja keneltä sitä olet hakenut, mutta vaihtoehtoja varmasti vielä on.

Nyt vielä ennen juhannusta keskusteluapua voi saada mahdollisesti vielä koululta esimerkiksi kuraattorilta. Myös oman paikkakunnan terveysasemalta saa apua. Tukea taa myös esimerkiksi nuoristyöntekijältä tai Ohjaamosta. Entä tuleeko sinulle mieleen jotakin omaa läheistä aikuista, kenelle pystyisit juttelemaan?

Joskus juuri niistä tosi hankalista asioista voi olla tosi vaikea puhua kenellekään. Voi tuntua esimerkiksi, että toinen saattaa tuomita tai ei ymmärtäisi. Ajatuksesi ovat kuitenkin tärkeitä ja ne tulee ottaa tosissaan. Entä, jos aikuiselle kertoisi, että sinulla on olo, ettei sinua kuunnella ja oteta tosissaan? Miltä sinusta tuntuisi kertoa, että sinulla on ollut niin huono olla, että sinulla on kuolemaan liittyviä ajatuksia?

Jos haluat purkaa ajatuksiasi ja kertoa tilanteestasi nimettömästi ja luottamuksellisesti, niin voit soittaa meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Olet tosi tärkeä ja arvokas. Toivon kovasti, että saat vielä ansaitsemaasi apua. <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Antakaa nyt hyvät ihmiset mun vaa kuolla!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top