Siirry sisältöön
noora

[osa tekstistä poistettu] Ensin ala-asteen loppu vuosina,sitten yläasteelle siirryttäessä ja viimeisenä äitini kuollessa aikuisena,lapsen saatuani.

minut on kutsuttu työterveyshuoltoon je pelottaa mennä,koska en halua potkuja duunista.Pyrin salaamaan kaikilta tämän,mutta suurimmat epäilykset lähipiirissä ovat jo heränneet.

Huolehdin lapseni syömisistä,kehun ja kannustan häntä.Hän on täydellinen,mutta voi kunpa voisin nähdä itsenikin niin.

Pelottaa mennä tuonne työterveyshuoltoon,sillä tarvitsisin apua,mutta siellä en uskalla puhua ettei lähde duuni:(

MLL Ylläpito

Hei Noora,

viestisi kirjoittamisesta on jo hieman aikaa enkä tiedä, oletko jo ehkä käynyt työterveydessä tai välttänyt siellä käymisen.

Sairautesi on vakava ja olet kärsinyt siitä jo pitkään. Sairautesi ei ole sinun syysi, kuten vaikka masennus tai joku fyysinen tahtomattasi sinulle sattunut sairaus/vamma ei myöskään olisi sinun syytäsi. Kannustan sinua siis kertomaan työterveydessä tilanteestasi ja pyytämään apua. Työterveyslääkäri/-hoitaja on vaitiolovelvollinen eikä hän voi kertoa työnantajallesi tietojasi. Vai onko kyseessä esimerkiksi sellainen, että haet virkaa ja sitä ennen sinun on saatava puoltava lausunto työterveydestä?

Sinulla on lapsi, jota rakastat ja josta huolehdit. Hän tarvitsee äitiään. Hän tarvitsee vahvaa ja energistä äitiään huolehtimaan hänestä. Kun sinä voit hyvin, niin lapsesikin voi hyvin. Siksi omasta terveydestäsi huolehtiminen on ensisijaisen tärkeää lapsesi terveyden huolehtimisen ohella. Sairautesi voi uuvuttaa sinut täysin, jolloin sekä sinä että lapsesi kärsitte. Hae siis apua itsesi ja lapsesi vuoksi!

Jos sinua pelottaa kertoa työterveydessä sairaudestasi, niin voit varata ajan myös omalta terveysasemaltasi ja saada sitä kautta apua.

Rohkeutta sinulle!

Vastaa aiheeseen: apua:(

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top