Siirry sisältöön
vaikeuksissa

jos haen jostain apua [osa tekstistä poistettu] niin ilmoitetaanko siitä vanhemmille? Vaikka koulukuraattorilta? Ni siit varmaa kerrotaa vanhemmille…? [osa tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

Hei,

valitettavasti en voi julkaista paljoakaan viestistäsi sen sisällön vuoksi.

Kaikilla koulun ammattilaisilla on vaitiolovelvollisuus, eli heidän kanssaan käydyt keskustelut tulisivat olla luottamuksellisia. Täysin varmasti en voi luvata, että kuraattori/terveydenhoitaja ei kertoisi vanhemmillesi, jos hänellä herää iso huoli sinusta. Suosittelisinkin, että menisit juttelemaan jommankumman kanssa ja kertoisit alkuun sen, että sinua mietityttää luottamuksellisuus ja että haluaisit apua yhteen asiaan, mutta et haluaisi vanhempiesi tietävän siitä. Kyseinen aikuinen voi sitten kertoa sinulle vaitiolovelvollisuudestaan ja siitä, missä tapauksissa hän joutuisi sen rikkomaan. Tiedän kuitenkin, että moni nuori on saanut apua esim. kuraattorilta samaiseen asiaan, mistä kerroit, ja asia ei ole mennyt vanhempien tietoon. On hienoa, että haluat apua ja kannustan sinua sitä hakemaan!

Konkreettista apua saat parhaiten ja helpoiten juuri kuraattorilta tai terveydenhoitajalta. Myös koulupsykologi on aikuinen, ketä voit lähestyä. Voit aina myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 jutellaksesi ja kysyäksesi neuvoa nimettömänä ja 100% luottamustakuulla.

Toivon, että haet apua. Olet sen arvoinen!

Nimetön

Moi.

Voit aloittaa ihan pienistä jutuista, kysyä kavereiltasi miten menee tai jutella heidän kanssaan ihan tavallisista asioista. Se voi tuntua vaikealta ja mahdolliset hiljaiset hetket saattavat ahdistaa, mutta se tuo silti uskallusta puhua ihmisille. Tsemppiä!

Nimetön

Moi.

Onko sinulle sattunut jotain vakavaa tai mikä elämässäsi on sellaista, mikä sinua ahdistaa? Tiedän kokemuksesta että ahdistuskohtaukset ovat raastavia hetkiä. Niistä voi kuitenkin päästä eroon. Kannattaa hakea apua ahdistukseen esim. kuraattorilta, terveydenhoitajalta tai psykologilta. Luotettavalle ystävälle voi myöskin puhua, ainakin varovaisesti. Kohtauksen sattuessa voi yrittää tehdä olostaan mahdollisimman mukavan (tai mahdollisimman vähän ahdistavan) lojumalla sängyssä tai vetäytymällä rauhaan – mutta ÄLÄ IKINÄ vahingoita itseäsi. Sulle koittaa vielä parempaa ja voit päästä tuosta yli. Oman asenteen muuttaminen on joskus se kaikkein vaikein askel, mutta sillä voi auttaa itseään todella paljon.

Tsemppiä ja halaus! :)

Nimetön

Tuosta voi selvitä ja ahdistukseen on tehokkaita hoitokeinoja, hae rohkeasti apua, et ole yksin. Halauksia <3

Vastaa aiheeseen: apua?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top