Siirry sisältöön
sad

Mä pelkään koko ajan mennä kouluun. Mua kiusataan siellä. Aika pahastikkin. Mua haukutaan, jätetään yksin, levitellään juoruja ja muutaman kerran mulle on sanottu et tapa ittes. Mä kerroin opettajalle, ja aluks se helpottikin. Siitä puhuttiin paljon, ja sain apua. Kaikki oli hyvin muutaman viikon. Sitte mua alettiin taas kiusata, ja kaikki paheni. [osa tekstistä poistettu] Mul on tasan kolme kaveria, joista vaan yksi on mun kanssa samassa koulussa.

MLL Ylläpito

Hei ”sad”,

onpa todella ikävä tilanne, kun joudut pelkäämään kouluun menoa. On tosi hienoa, että kerroit opettajalle! Valitettavasti usein käy niin, että tilanne saattaa aluksi helpottaa, mutta sitten kiusaaminen alkaa taas, kun opettaja ei enää tarkkaile tilannetta tai muuten vaan ”puhuttelusta” on aikaa.

Nyt tuo kiusaaminen tulisi ehdottomasti saada taas loppumaan! Kannustan sinua kertomaan opettajalle, että kiusaaminen on taas alkanut/jatkuu edelleen. Kannattaa kertoa opettajalle kaikki asiat ja törkeydet, mitä sinulle huudellaan tai sanotaan, mitä juoruja levitetään ja ketkä näin tekevät. Voisitko kertoa opelle myös siitä, miten tuo kaikki vaikutti sinuun ja miten sinulla on taas niin paha olla?

Tietävätkö vanhempasi kiusaamisesta? Mietin, että jos hekin ottaisivat koululle yhteyttä, niin voisiko se tehostaa kiusaamiseen puuttumista?

Ja todellakin saat olla erityisen ylpeä itsestäsi ja siitä, että olet pystynyt olemaan satuttamatta itseäsi!!! Jatka samalla linjalla äläkä missään nimessä kohtele itseäsi huonosti, vaikka muut tyhmyyttään, pelkoaan, epävarmuuttaan tai pahaa oloaan purkaakseen niin tekisivätkin. Olet ainoastaan hyvän arvoinen eikä kiusaaminen ole sinun vikasi eikä tarkoita, että sinussa olisi mitään vikaa.

Jos muuten haluat, niin voit tiistaina 5.11. klo 19-21 tulla juttelemaan ryhmächattiin muiden nuorten kanssa siitä, miten kiusaamista tulisi koulussa vähentää ja miten siihen pitäisi puuttua. Ryhmächat järjestetään irc-galleriassa ja sitä vetävät Verkk@rit, eli verkkotukioppilaat. Siellä voi kertoa omista kokemuksistaan siitä, miten kiusaamiseen on puututtu toimivasti tai epäonnistuneesti ja voi kertoa mielipiteitä siitä, miten kiusaamiseen omasta mielestä pitäisi puuttua. Ryhmächat on osa Mannerheimin Lastensuojeluliiton kyselyä, jossa kerätään nuorten kokemuksia kiusaamisen vastaisesta toiminnasta. Tässä osoite: http://irc-galleria.net/community/3103396 .

Tsemppiä kovasti sulle ja ota asia rohkeasti puheeksi opettajan kanssa!!

Vastaa aiheeseen: Apua

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top