Siirry sisältöön
Mä en enää jaksa mitään huonoja uutisia

Mä en yksinkertaisesti enää kestä. Mun täytys pystyä toimimaan tukena mun kavereille mun vanhemmille ja mun siskolle, Mutta mä en pysty. Mä tappelen jatkuvasti itseni kanssa siitä kuka mä oon mitä mä saan olla ja miksi mä voin tulla. Mun läheisillä on paljon huolia jo ennestään enkä mä halua aiheuttaa niille lisää huolia omilla ongelmillani. Mua itkettää. Musta tuntuu että ihan sama mikä kaikki on hyvin hetken päästä tulee jotain joka pilaa kaiken. Mä oon yrittänyt parhaani mukaan elää nykyhetkessä, Mutta se ei onnistu. Harhainen jatkuvasti ajattelemaan sitä mitä tulee huomenna ja tulevaisuudessa. Mä pelkään jotain mutta en tiedä yhtään mitä. En Siis vaan pysty. Mun äidillä on vaikee työ ja se pitää mulle jatkuvasti raivareita siitä mitä sen työkaverit on tai ei ole tehnyt tai mikä on vaikeaa ja mikä ei ole. Mä oon kärsivällinen ja mun homma on sen takia aina kuunnella ku se raivo ja sitten kun hiljenee ja sanoo et se ei oo taaskaan miettinyt yhtään mitään ennen raivaria ja että sen raivarit ei auta ketään. Musta tuntuu että mä oon ollu ihan liian monissa hautajaisissa. Ihan oikeesti yleisin juhla-asu mitä käytin 3-8 vuotiaana oli hautajais mekko. Ja ihan kaikki tää ei vielä riittäisi sain vähän aikaa sitten tietää että mulla on skolioosi. En ollu ennen kiinnittänyt mitään huomiota mun selkäkipuihin mutta nyt kun tiedän että mulla on skolioosi oon huomannu miten kipee mun selkä on jatkuvasti. Mä tiedän miten paljon huolia eri ihmisillä on enkä halua raivota tätä suoraan kenellekään. Mä inhoan sitä miten ihmiset katsoo ajatellen että no toi on vaan lapsi se ei tiedä mitään ei mistään eikä se oo koskaan joutunu vielä kokemaan mitään pahaa. Enkä tarkota että mulla ois mitään itsetuhoisia ajatuksia. Ei ole mä oon vaan kyllästyny.
Mä herään joka aamu tuntia aikasemmin jotta saisin vaan katsoa kelloa ja todeta että mun ei tarvii vielä mitään mä saan vaan maata tässä. Mä oon meidän luokalla se jota ei koulu kiusata ei myöskään oteta mukaan tosin mä oon sen ehkä itse aiheuttanut olemalla erilainen. Mä oon aina se jota ei haittaa saada yksi ihminen lisää siihen listaan jossa on jokainen itseäni inhoava ihminen.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi ja voit olla todella ylpeä itsestäsi, että päätit nyt kirjoittaa tänne palstalle. Kertomasi perusteella olet joutunut kantamaan monien ihmisten huolia ja murheita harteillasi, etkä ole kuitenkaan saanut itsellesi tukea ja läsnäoloa mitä ehdottomasti ansaitsisit. Lisäksi kannat huolta myös omasta itsestäsi ja terveydentilastasi eli sinulla on monta isoa asiaa menossa elämässäsi tällä hetkellä.

Kerrot viestissäsi, kuinka olet uupunut läheistesi huoliin ja heidän tukena olemiseen. On täysin ymmärrettävää ja inhimillistä, että jatkuvien huonojen uutisten kuunteleminen alkaa kuormittaa pikkuhiljaa myös sinua ja alat huolehtia huomisesta ja tulevasta jo valmiiksi ennakkoon. Vaikutat empaattiselta ja toiset huomioivalta ja siksi varmasti moni tukeutuu sinun vaikealla hetkellään. Sinulla on kuitenkin oikeus asettaa itsesi ja oman hyvinvointisi etusijalle tässä asiassa ja myös sinä ansaitset kuuntelijaa ja ymmärtäjää.

Oletko pystynyt kertomaan kellekään läheisellesi ajatuksiasi siitä, että jatkuva huolien kasaantuminen harteillesi saa itsesi voimaan huonosti? Tai voisitko ajatella juttelevasi jollekin sellaiselle aikuiselle, joka pystyisi kuuntelemaan sinua ilman että joutuisit pelkäämään kuormittavasi häntä? Esimerkiksi terkkari ja kuraattori ovat juuri tätä varten koulussa, he tukevat ja kuuntelevat sekä auttavat löytämään ratkaisuja ja helpotusta tilanteeseesi.

Onko arjessasi hetkiä tai asioita, joissa pääset palautumaan ja hyvälle mielelle? Onko sinulla harrastuksia tai nautitko jostain tekemisestä erityisesti? Olisi tärkeää, että saisit huolien vastapainoksi elämääsi asioita, jotka tuovat sinulle iloa ja vie ajatuksesi pois ikävästä. Näitä voivat olla esimerkiksi ulkoilu, musiikki tai liikunta.

Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa olemme tukenasi mikäli sitä kaipaat. Olemme auki joka päivä ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella.

Aurinkoa kevätpäiviisi toivottaa,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Apua

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top