Siirry sisältöön
[osa nimimerkistä poistettu] teini.

Mooi! Ajattelin kirjottaa tänne jos täält löytyis apua. Oon [osa tekstistä poistettu] seiskan alusta enkä pääse siitä enäää eroo…:c.[osa tekstistä poistettu] tarvisi tosi kipeest juttu seuraa et jos jokuu halus auttaa nii apu otetaa vastaa!

MLL Ylläpito

Hei,

valitettavasti en voi julkaista lyhyttä viestiäsi kokonaisuudessaan Haluan kuitenkin vastata sinulle, koska asiasi on tärkeä ja on hienoa, että haet siihen apua!

Se on totta, että kertomaasi voi helposti jäädä koukkuun. Ehkä aloitit tavan silloin, kun sinulla oli paha olla tai jokin asia painoi sinua? Kerrot, että nykyään sinulla ei ole välttämättä mitään erityistä syytä (=pahaa oloa?), vaan teet sitä muuten vain. Kuulostaa siltä, että olet jollain lailla koukuttunut tähän haitalliseen tapaan. Yleensä päästäkseen jostain tavasta eroon, on sen tilalle ainakin aluksi keskittävä jokin muu, vähemmän haitallinen ja korvaava toiminto/tapa. Mitä jos kokeilisit seuraavalla kerralla, kun halu iskee, suunnata huomiosi johonkin muuhun? Jos haet hyvää oloa, niin mistä muusta sinulle tulee hyvä olo ja helpotuksen tunne? Jostain, mikä ei vahingoita sinua?

Kannustan sinua myös puhumaan jollekin aikuiselle. Millaiset välit sinulla on vanhempiisi? Entä kaverit? Koulussa terveydenhoitajan kanssa voi jutella kaikista hyvinvointiin liittyvistä asioista. Kannustan sinua myös kirjoittamaan pitemmin meidän nettikirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen. Tai voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen ja jutella siellä täysin luottamuksella, nimettömänä ja maksutta aikuisen kanssa.

On todella hyvä, että haluat lopettaa itsesi satuttamisen! Toivon sinulle voimia siitä eroon pääsemiseen ja rohkeutta siitä puhumiseen!

Vastaa aiheeseen: Apua [osa otsikosta poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top